Her er Apple-nyhetene

OS X Lion, ny Macbook Air og Mac Mini tilgjengelig i butikken nå.

Den nye Macbook Air skal være inntil 2,5 ganger kjappere enn forgjengeren. Foto: Apple
Den nye Macbook Air skal være inntil 2,5 ganger kjappere enn forgjengeren. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som ventet gjorde Apple sitt nye operativsystem Mac OS X Lion tilgjengelig i ettermiddag. Den nye versjonen av operativsystemet kan kun lastes ned fra Mac Store, og introduserer mer enn 250 nyheter. Prisen er 209 kroner. Du kan lese mer om dem i denne artikkelen.

Men samtidig har Apple benyttet anledningen til å oppgradere to av sine populære datamaskiner, den syltynne ultraportable MacBook Air og den stasjonære Mac Mini.

Mye kraftigere

Nye MacBook Air har en utforming lik sin forgjenger, men på innsiden har det skjedd mye. For det første er Core 2 Duo-prosessoren byttet ut med andre generasjon Intel Core i5-prosessor (Sandy Bridge), som både byr på vesentlig bedre ytelse, og mindre strømbruk.

Her er Apple-nyhetene


Maskinen kommer i 11,6 og 13,3 tommers utførelse, med oppløsning på 1366,768 på den minste, og 1440 x 900 på den største. Og uansett hvilken modell du velger, får du minst en dobbelkjernet i5-prosessor, 2 eller 4 GB minne, og SSD på 64-256 GB.

Her er Apple-nyhetene


Begge utgaver har dessuten to stk USB 2.0-porter, minnekortleser for alle SD-kort og naturligvis den nye Thunderbolt-utgangen for tilkobling til ekstern skjerm, med oppløsninger på inntil 2560 x 1600 piksler.

Nytt er også at tastaturet er bakgrunnsbelyst.

Her er Apple-nyhetene


Batterilevetiden er oppgitt til 5-7 timer, med inntil 30 dagers standby-tid. Vekten er 1.08 til 1.35 kg. Operativsystemet er naturligvis Mac OS X Lion.

Prisene starter på 7890 norske kroner for den enkleste 11,6-tommeren.

Du finner mer informasjon og detaljer på denne siden hos Apple.

Ny Mac Mini

Den nye, stasjonære Mac Mini har også blitt oppgradert med ny Core i5-prosessor, og en harddisk på 500 GB er nå standard selv på den billigste versjonen. Denne har også fått Thunderbolt-port med støtte for 2560 x 1600 pikslers oppløsning, samt en HDMI-port for enkel tilkobling til TV, og Mac OS X Lion er også her på plass.

Nytt er det at det optiske drevet er tatt bort. Apple har tydeligvis mistet troen på CD- og DVD-er.

Her er Apple-nyhetene


Trådløst nett, Firewire, fire USB 2.0-porter, Bluetooth 4.0 og gigabit ethernet er imidlertid på plass, i denne maskinen som helt sikkert mange kommer til å se på som et spennende alternativ for stuen fremover.

Her er Apple-nyhetene


Prisen starter på 4.790 kroner for den enkleste versjonen med 2 GB minne og Core i5-prosessor på 2,3 GHz.

Du finner alle detaljer om nye Mac Mini hos Apple.

Thunderbolt-skjerm

Nytt er også en 27" Apple Thunderbolt Display, en skjerm med blant annet tre innebygde USB-porter, gigabit ethernet-port, Firewire 800-port, samt webkamera for blant annet FaceTime-samtaler. Takket være denne høyhastighetstilkoblingen går all kommunikasjon mellom skjermen og Mac-en via én Thunderbolt-kabel.

Skjermen er imidlertid ikke bakoverkompatibel med andre tilkoblingstyper.

Prisen på denne skjermen ligger på 8.290 kroner, men selv om den ligger i Apple Store er den ikke klar for levering før om 6-8 uker, ifølge Apple.

Vi er på ballen

DinSide Data tar sikte på å få testet både Mac Mini og MacBook Air så snart de blir tilgjengelige for utlån fra Apple.

Les også: Thunderbolt får konkurrent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer