Her er Apple-nyhetene

Macworld Expo åpnet dørene i dag, og her er nyhetene fra årets åpningstale.

Publisert
Sist oppdatert

I det som sannsynligvis blir den aller siste MacWorld Expo mangler selve hovedpersonen, Steve Jobs. Apple-sjefen er syk, og erstattes av en annen toppsjef i Apple, Phil Schiller, under åpningstalen.

Helt DRM-fritt i løpet av første kvartal

På forhånd ble det spekulert i både en ny Mac Mini, et nytt operativsystem (Snow Leopard) og ikke minst iTunes uten DRM.

Sistnevnte kom som bestilt, for i løpet av første kvartal vil alle de 10 millioner sangene i verdens desiderte største og mest brukte filbaserte platebutikk være uten den forhatte kopibeskyttelsen. Allerede fra i dag av vil nærmere 8 millioner sanger være DRM-frie.

Musikken, som tidligere har kostet 99 cent pr låt, vil heretter ha priser på mellom 69 cent til 1,29 dollar. Norske priser er foreløpig ikke kjent.

Nytt er også at musikken kan lastes ned direkte til iPhone via 3G. Tidligere var det kun mulig å gjøre dette via WLAN.

Ny Macbook Pro med 8 timers batterilevetid

Men før iTunes-nyhetene kom, rakk Apple å presentere en ny 17" Macbook Pro (bærbar datamaskin), som i følge Schiller skal være den letteste og tynneste bærbare datamaskinen med 17" skjerm. Målgruppen er forbrukermarkedet og studenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer