PC-ene med best batteri

Her er batterikongene

Dinside har testet hundrevis av PC-er. Her er de aktuelle modellene vi har målt til best batteritid og som lades raskest.

TO ARBEIDSDAGER: Mens man tidligere var fornøyd med 3-4 timer batteritid på en bærbar PC, får man nå PC-er som holder i mer enn to arbeidsdager. Aller best tid har vi målt på Microsoft Surface Book 2 (th), men når ladetiden tas med i betraktningen, er vinneren Lenovo Yoga 920 (tv). Montasje: Dinside
TO ARBEIDSDAGER: Mens man tidligere var fornøyd med 3-4 timer batteritid på en bærbar PC, får man nå PC-er som holder i mer enn to arbeidsdager. Aller best tid har vi målt på Microsoft Surface Book 2 (th), men når ladetiden tas med i betraktningen, er vinneren Lenovo Yoga 920 (tv). Montasje: Dinside Vis mer
Publisert

Du har sikkert fått med deg at PC-ene har krympet kraftig de siste årene. Skjermene er fortsatt stort sett mellom 13,3 og 15,6 tommer store, men alt rundt har krympet vesentlig: Rammene har blitt tynnere, maskinene har blitt vesentlig tynnere og vekta har samtidig blitt mye lavere.

Mye av denne utviklingen har vært mulig takket være tre nøkkelkomponenter: Prosessor, lagringsenhet og batteri.

Dette har skjedd

PC-prosessorene har blitt vesentlig mer strømsparende. Det har resultert i mindre varmeutvikling og mindre behov for aktiv kjøling i form av vifter. Samtidig har harddisken stort sett over hele linja blitt erstattet av små, elektroniske SSD-er – som også bruker mindre strøm. Batteriene er blitt mindre, men samtidig mer effektive.

Totalt sett har det ført til at gjennomsnitts-PC-en kan brukes lenger på batteridrift enn tidligere. Mens man tidligere kunne være fornøyd med en batteritid på 3–4 timer, er det i dag vanlig å operere med lovnader om hele arbeidsdagen eller enda mer.

Vi har gått gjennom batteritida på de 14 siste PC-ene vi har testet, og funnet at de i snitt klarer 500 minutter med videostrømming fra YouTube – før du må finne fram ladekabelen. Det tilsvarer 8 timer og 20 minutter – men de beste holder ut mye lenger enn dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer