Her er de 8 bærbare PC-ene

Konkurransen er tett i dette prisleiet - hva skal man velge?

Her er de 8 bærbare PC-ene
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen og tilgjengelige tekniske løsninger gjør at det ikke er noe stort slingringsmonn når man skal konstruere en PC som skal kunne selges under et visst prisnivå og med en kurant ytelse. Det er bare to produsenter av prosessorer, og en håndfull produsenter av andre nøkkelkomponenter.

Det gjør det både enklere og vanskeligere å velge. Enklere fordi forskjellen uansett ikke blir så stor om man kjøper det ene eller det andre. Vanskeligere fordi det er mange nesten like maskiner til samme pris, og jo flere muligheter, jo vanskeligere blir det å velge.

Hvor er forskjellene?

For å skape forskjeller innen en prisramme må produsentene velge kraftigere utgaver av visse komponenter, men da må man knipe på andre. Velger du en kraftigere prosessor må du nøye deg med en mindre harddisk, eller omvendt.

Da biir det opp til brukeren å velge det som er viktigst i utgangspunktet. Hvis man tenker på å oppgradere maskinen senere er det ikke noe problem å bytte harddisk og sette i mer minne. Det er derimot langt mer vrient å bytte prosessor og grafikkløsning, for ikke å snakke om større skjerm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer