Beste Black Friday-tilbud 2018

Her er de beste tekno-kjøpene på black friday

Vi satt oppe halve natta så du slapp.

MANGE REKORDLAVE PRISER: Særlig på TV-er er det mange gode tilbud i dag – vi har samlet en haug av tilbud vi synes er ekstra gode på black friday. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MANGE REKORDLAVE PRISER: Særlig på TV-er er det mange gode tilbud i dag – vi har samlet en haug av tilbud vi synes er ekstra gode på black friday. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange butikker har tjuvstartet med tilbud hele uka, men det er nå selveste dagen er her – black friday, som alltid er nest siste fredag i november, eller da dagen etter den amerikanske thanksgiving-kvelden, som alltid faller på tilsvarende torsdag.

Vi har sett mange gode tilbud i løpet av uka, og det skal sies at flere av ukens beste tilbud allerede har utløpt. Det sagt har vi sittet oppe halve natta og saumfart nettbutikker og prissammenligningstjenester for å finne de beste tilbudene som er å oppdrive.

I denne artikkelen tar vi for oss tilbudene vi mener er ekstra gode; gjerne fordi det er snakk om et produkt vi likte godt da vi testet det, som har fått gode kritikker av andre og/eller der produsenten er kjent for å ha gode produkter i den kategorien. Men vi er også opptatte av at prisen er på historisk lavt nivå.

For hvert produkt finner du en boks med oppdaterte priser fra Prisjakt.no. Det kan jo være at det blir priskrig på enkelte av produktene, og at tilbudene i det dette skrives (natt til fredag) ikke står seg som de beste ut dagen. I tillegg er det mange av tilbudene som finnes i begrenset antall, og som fjernes av butikken når de er utsolgt.

Vi beklager med andre ord på forhånd om prisene i boksene ikke helt samsvarer med den tilhørende teksten.

Så, la oss kjøre i gang:

Mobiltelefoner

Få andre telefoner har fått like mye ros av oss i år som Huawei P20 Pro, som scoret full pott på vår terning – spesielt på grunn av et særdeles godt kamera i mørket. Elkjøp klinker til med 4990,- kroner på black friday, som er farlig nær halvparten av hva den kostet da den ble sluppet for et halvt år siden. Et særdeles godt kjøp!

Flere nettbutikker har også tilbud på Samsung Galaxy S9 denne uka, som nå tilbys til 4.790 kroner – nesten 4.000 kroner rimeligere enn da den ble lansert på forsommeren. For 700 kroner ekstra får du den større utgaven, S9+. Billigere har disse to aldri vært tidligere.

Elkjøp er også billigst om du vurderer Samsungs absolutte toppmodell, Note 9, som kommer med en kjekk penn som puttes i et eget hull i telefonen. 7.490 kroner er faktisk 2.500 kroner mindre enn da den ble lansert – så seint som i august.

Synes du dagens toppmodeller blir for store, er det først og fremst Sony som frir med sine Compact-modeller. XZ2-compact har bare fem tommer stor skjerm, men fortsatt innmat som en topmodell, og den får du i dag til under 3.000 kroner – halv pris av hva den kostet ved lansering i februar.

Og sjekk dette tilbudet: For under to måneder siden testet vi Sonys toppmodell, XZ3, som da kostet 8.000 kroner. Black Friday-tilbudet fra Elkjøp barberer prisen helt ned til 4.500 kroner – hadde den kostet det da vi testet den, skulle den fått langt mer enn treer på terningen, for å si det sånn.

Går vi lenger ned i pris, finner vi Huawei P20 Lite til såvidt over 2.000-kronersmerket, der Dustin Home tar 2.190 kroner. Det er lite når man tross alt får en telefon med relativt tynne skjermkanter, kjapp ansiktsgjenkjenning og 18 watts hurtiglading:

Og har du budsjett på en tusenlapp, enten for å kjøpe telefon til deg selv eller til barna, får du en helt grei telefon i Sony Xperia XA1. Vi gav den riktignok terningkast tre da vi testet den mot to andre tilsvarende prisede telefoner i fjor, men da var prisen omtrent det tredoble.

PS! Vi nevner også at Power har tilbud på iPhone X i dag, til 7.990 kroner, som faktisk er en meget god pris sammenlignet med årets nye modeller, spør du oss. Den er riktignok utsolgt i nettbutikken allerede (klokka er 00:44 i det jeg skriver dette), men lagerført i en rekke av Powers fysiske butikker, og ser også ut til å kunne kjøpes med Swap og Svitsj om du ikke har åtte høvdinger å bla opp i dag.

Bærbar PC og nettbrett

Beveger vi oss videre til de bærbare PC-ene, finnes det også gode kjøp i dag. En av våre absolutte favoritter i år er Huawei Matebook X Pro, som både Power og Elkjøp har kuttet 4.000 kroner på – ned fra 19.000 til 15.000 kroner (i7-utgaven). Begge har også kuttet prisene på i5-utgaven.

– Kanskje den beste Mac-en noensinne, var konklusjonen da vi testet årets Macbook Pro, og der kniver de største butikkene ned til kronestykket. I skrivende stund er det Komplett som er en krone billigere enn nestemann, og da rundt en tusenlapp under det den koster til vanlig. Ikke voldsomt mye å spare, med andre ord, men en tusenlapp er en tusenlapp.

Penger er det også å spare på Lenovo Yoga 730 (Core i5), som fikk en solid femmer på terningen da vi testet den for fire måneder siden. Den gangen til 11 tusenlapper – i dag er prisen åtte og en halv:

Lillebror Yoga 530 (Core i3) har også en fin pris i dag, og der er det Komplett som har lagt seg godt under de andre. Maskinen er bare noen måneder gammel, men har ligget jevnt på 8.000 kroner siden august. Nå får du den 2.000 kroner rimeligere:

I samme prisklasse som Yoga 730, finner vi Microsoft Surface Pro, som i utgangspunktet er et Windows-nettbrett, men som du kan koble et tastatur til. Det har riktignok vært på markedet i over ett år, men kostet 14.000 da det kom. Prisen har de siste månedene ligget jevnt på 12-13.000 kroner, men både Multicom og Elkjøp har det på tilbud denne uka, og igjen er det Elkjøp som strekker seg lavest, med en pris på snaue 8.500 kroner:

Er det noen i huset som ønsker seg den nyeste iPaden til jul, er den også rekordbillig i dag, der Power selger den til 2.999 kroner. Det er riktignok bare en drøy tohundrelapp under en rekke andre butikker, så veldig mye penger er det ikke å spare, men vi tar den med allikevel. – Det beste nettbrettet for folk flest, sa vi i vår test tidligere i år, og trillet en sekser på terningen.

Til samme pris kan du også få Android-nettbrettet Huawei MediaPad M5 (64 GB), som NetOnNet selger billigst i dag. Det er en tusenlapp under flere av konkurrentene.

Samsungs gjeveste nettbrett, Galaxy Tab S4 (64 GB), er satt ned med 1.500 kroner på Elkjøp i dag – fra 7.500 kroner til 6.000 kroner. En femhundrelapp ekstra gir deg for øvrig versjonen med 4G, altså som du kan putte et SIM-kort i.

Lydprodukter

Våre favoritthodetelefoner i år er Sony WH-1000XM3, men forgjengeren var slett ikke ille den heller. I dag får du WH-1000XM2 (altså fjorårsmodellen) til 2.222 kroner hos Elkjøp, som er et meget godt tilbud i våre øyne. De kan blant annet skilte med svært god støykansellering og 30 timers batteritid.

Banker hjertet heller for Bose, har Platekompaniet satt prisen rekordlavt på Bose QuietComfort 35 II, som du i dag får til 2.792 kroner. Det er et par hundrelapper under Elkjøp og Komplett, for eksempel. Akkurat denne prisen var ikke oppdatert hos Prisjakt i det dette skrives.

– Dette virker, og det virker 100 prosent, skrev vi da Bose SoundSport fikk seks øyne på terningen og gikk til topps i testen av treningsørepropper, og i dag kan du få dem til 490 kroner hos Komplett, under halvparten av hva de kostet den gangen. Det er riktignok bare ni kroner under det Elkjøp tok på Black Friday i fjor, men – rekord er rekord.

Penger er det også å spare på det trådløse gaming-headsettet HyperX Cloud Flight, som nå ligger såvidt under tusenlappen hos både Komplett og Elkjøp, og da en god femhundrelapp under sitt vanlige nivå. For øvrig er vi i gang med testing av en god håndfull gaming-headset som blir klar i god tid før julehandelen, så vet du det.

Ny Bluetooth-høyttaler? Senere i dag kommer vi med test av Sony SRS-XB31, og la meg allerede nå røpe at den får en solid femmer på terningen, og det med et prispunkt på 1.390 kroner. I dag får du den til 790 hos Power og Elkjøp! Det er røverkjøpet sitt, det. Eller, vet du – la meg gi deg tilgang til å lese testen selv om den egentlig ikke er publisert ennå. Bare ikke si det til noen, så …

Geneva Acustica er ikke høyttaleren du drasser med deg overalt, med en vekt på over tre kilo, men den er også å få til halve prisen av hva den koster til vanlig, på Elkjøp og Komplett. Vi har ikke testet den selv, men Lyd & bilde gav full pott på sin terning da de testet den i fjor.

Gode kritikker har også B&O Beoplay P6 fått, og den har Power på tilbud i dag – rundt 40 prosent lavere enn hva flere av konkurrentene tar.

TV og spillkonsoller

Bare én av de store konsollene har rekordlav pris i dag, og det er Xbox One X. Ikke bare har den aldri vært billigere – du får også med to Forza-bilspill i pakken. Elkjøp tar 3.590 kroner – en tusing lavere enn nestemann.

Også lillebror Xbox One S med 1 TB lagringsplass og Forza Horizon 4 er på tilbud på Elkjøp til en lavere pris enn noengang:

Rekordlave priser har også retro-spillkonsollene, både NES (Nintendo), SNES (Super Nintendo) og C64 mini (Commodore 64). Her har du prisene:

Har du PlayStation 4 og trenger en ekstra håndkontroll eller tre, er den originale DualShock 4-kontrolleren rekordlavt priset hos Komplett i dag, til 349 kroner:

PlayStation VR er også rekordlavt priset denne uka, til 1.690 kroner hos Elkjøp. «Rett og slett forbasket moro», var vår konklusjon da vi testet.

Hi-Fi klubben har nesten halvert prisen på Samsungs 55-tommer i Q8-serien (QE55Q8FN for å være nøyaktig). Den har også Elkjøp har hatt tilbud på tidligere i uka (til samme pris), men er nå utsolgt. Dette er en TV som bruker Samsungs QLED-teknologi, og som før denne uka kostet 22.000 kroner.

Blir 55 tommer for spakt, får du samme modell i 65-tommersutgave (QE65Q8FN) til tre tusenlapper ekstra, og det er en TV som egentlig koster 32.000 kroner. Igjen nevner vi her at Elkjøp hadde samme TV på tilbud på tirsdag, faktisk enda en tusenlapp lavere enn Hi-Fi klubben, som vi anser som ett av de aller beste tilbudene denne uka.

En av de mest spesielle TV-ene vi har testet, er Samsungs «The Frame», som ser ut som om den er et bilde på veggen når du slår den av. Den er også på rekordtilbud i dag – til rett under 10.000 kroner hos Elkjøp (55-tommeren), som er halv pris. 65-tommeren er dog ikke på tilbud og koster 25.000, så slipper du å sjekke det.

Har du høyere TV-budsjett enn de fleste av oss, får du også LGs gedigne 77-tommers OLED-TV (OLED77C8), som til vanlig koster 90.000 kroner, til en langt hyggeligere pris i dag. Vi skal ikke omtale 50.000 kroner for en TV som «billig», men alt er jo relativt.

Banker hjertet for Sony, får du selskapets 9-serie (LED) ekstra billig denne uka, der både Elkjøp, Power og Hi-Fi Klubben selger KD-65XF9005 til 15.000 kroner, som er 5.000 kroner rimeligere enn sist måned og enda en femtusenlapp billigere enn hva den kostet i sommer.

La oss heller ikke glemme Philips, der ett av de bedre tilbudene denne fredagen er en 65-tommer i 8-serien, 65PUS8503, som Komplett nå selger til 11.000 kroner; under halvparten av hva den kostet i mai.

I det hele tatt er det veldig mange rekordlave TV-tilbud i dag, så sjekk ut Prisjakt og Prisguiden om du har tenkt på noen modeller allerede.

Annet

Mesh-nettverk er i vinden, der du i stedet for å ha én ruter hjemme, har flere noder plassert rundtom, som gir deg bedre dekning i hele huset – og på verandaen. En av våre favoritter er TP-link Deco M9, som du i dag får billigst hos Komplett:

Er du i markedet for nytt actionkamera, har Scandinavian Photo den laveste prisen på GoPro Hero7 Black – den nyeste utgaven fra den ledende actionkameraprodusenten og kåret til årets videoprodukt av Elektronikkbransjen.

Har du latt deg friste av Philips Hue-pærer, får du nå for første gang starter-kitet med tre lyspærer (E27 eller GU10) til under tusenlappen hos flere aktører. Disse kan du blant annet styre med stemmen om du har en Google Home-enhet i hus.

Helt til slutt er det verdt å nevne det kritikerroste, speilløse fullformat-kameraet Sony Alpha A7 III. Det ble lansert tidligere i år og prisen har ligget flatt siden den tid, men i dag er det rekordbillig og man får det til under 20.000 kroner i flere butikker.

Da tror jeg vi runder av nattens runde – for en som startet dagen med å være på God Morgen Norge og har vært våken i over 22 timer er det på tide å trekke inn årene. Sjekk også innom senere i dag – da tar vi for oss gode spilltilbud både i elektroniske og fysiske butikker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer