Beste black friday - de beste tilbudene

Her er de beste tekno-kjøpene

Vi har sjekket prisene.

BLACK FRIDAY: Det er lett å la seg rive med av gode tilbud, men det er ikke gull alt som glimrer. Programleder: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert med flere tilbud 26. november.

Black friday er blitt en av de mest populære handledagene i året, og er du flink til å planlegge og sjekke priser, kan du fort spare noen tusenlapper på å handle denne dagen.

De senere årene har vi sett tendensen i at butikkene sprer tilbudene utover hele uka og det har gått fra black friday til black week.

Slik er det også i år, og her en corona en viktig årsak til at flere av butikkene sprer tilbudene på flere dager i stedet for en gigantisk handledag på den siste fredagen i november.

Det betyr at du allerede nå kan sikre deg produkter til sterkt rabatterte priser.

Vi sjekker prisene

I denne artikkelen tar vi for oss tilbudene vi mener er ekstra gode; gjerne fordi det er snakk om et produkt vi likte godt da vi testet det, som har fått gode kritikker av andre og/eller der produsenten er kjent for å ha gode produkter i den aktuelle kategorien. Men vi er også opptatte av at prisen er på historisk lavt nivå.

For hvert produkt finner du en boks med oppdaterte priser fra Prisjakt.no. Det kan jo være at det blir priskrig på enkelte av produktene, og at tilbudene i det dette skrives ikke står seg som de beste ut dagen. I tillegg er det mange av tilbudene som finnes i begrenset antall, og som fjernes av butikken når de er utsolgt.

Lyd

Som i fjor, er det nok mange som ønsker seg hodetelefoner eller ørepropper til jul. Blant tilbudene finner vi Jabra Elite Active 75t, som fikk full pott da vi testet dem i fjor høst. I dag er proppene satt ned til 1490 kroner, som gir absolutt mye godlyd for pengene.

Og ikke bare det - lillebror 75t, som har svært mye til felles med Active-utgaven, koster enda en tohundrelapp mindre.

Sjekk også ut ukens tilbud på JBL Club One-hodetelefonene. Vi fikk aldri snudd oss rundt og tatt dem inn til test da de ble lansert tidligere i år, men de har jevnt over fått meget gode skussmål, og til denne prisen bør de være et røverkjøp - satt ned fra rundt fire tusenlapper til snaue to.

Trenger du bedre TV-lyd, men har litt begrenset med plass, kan det være lurt å gå for en lydplanke.

Samsung HW-Q900T støtter både Dolby Atmos og DTS:X og har fått gode skussmål fra testere. I dag er prisen på 6990 kroner – et solid avslag i pris.

HW-Q950T har identisk lydplanke og subwoofer som modellen over, men her følger det også med trådløse bakhøyttalere. For den pakken må du i dag ut med 2000 kroner ekstra.

Synes du det blir mye penger, kan kanskje Sonos' «folkemodell» Beam friste mer. Den er slått av med en tusenlapp - fra 4500 til 3500 kroner.

Eventuelt JBL Bar 5.1 Surround som i dag koster 3990 kroner.

Trenger du derimot en smarthøyttaler, er det også tilbud å spore.

Harman Kardon Citation 500 er en av de aller mest velspillende smarthøyttalerne på markedet, som har innebygd Google Assistent slik at du kan styre den med stemmen. Den får du til 4.000 kroner, satt ned fra 6.500.

Et godt tilbud får du også på Huawei Sound X, som i vår test leverte svært god og rik lydkvalitet. Den har riktignok ikke noe smartfunksjonalitet i Norge, men det er det det franske feinschmecker-merket Devialet som har stått for lyden. Vanlig pris på Sound X er 3.500 kroner.

En god pris får du også på Sonos Move, den første flyttbare høyttaleren i Sonos-universet med både WiFi og Bluetooth-avspilling. Her er prisavslaget en tusenlapp denne uka, der vanlig pris er 4.000 kroner.

TV-er

OLED-TV-en LG CX en av de beste TV-ene vi har testet i år og er blant modellene som går godt sammen med PlayStation 5 og Xbox Series X.

Under black week er både 55- og 65-tommeren på tilbud og i skrivende stund finner du modellene til henholdsvis 14 990 og 19 990 kroner før eventuelt frakttillegg.

Også 77-tommeren er satt ned. Fra 59 990 kroner til 39 990 kroner.

Når det gjelder spill-TV skal du ikke kimse av Samsung og QLED. Q80T på 65 tommer støtte for 4K/120 Hz, HDMI 2.1 og eARC, og TV-en er i dag satt ned til 12 990 kroner fra normalpris på 19 990 kroner.

I klassen over befinner Samsung Q95T seg.

Foretrekker du Philips Ambilight, bør du se på Philips 65PUS9435 som er satt ned til 12 900 kroner. Det er det laveste siden midten av oktober da den lå ute til drøyt 18 000 kroner

Litt rimeligere er Philips The One på 58", også den med Ambilight, som i skrivende stund er satt ned til 5990 kroner.

Mobiltelefoner og nettbrett

iPhone står ofte på ønskelisten til nordmenn, men det er ikke ofte Apples smarttelefoner er på tilbud. Under black week er det dog litt å spare.

Blant annet på iPhone SE 64 GB, som sammen med iPhone 12 mini er Apples minste. Vår anmelder omtalte den som «årets beste mobilkjøp» da vi testet den tidligere i år. Her får du mye mobil for pengene.

Litt å spare er det også på Samsung S20 128 GB som er nede i 5890 kroner.

Det er det også med Galaxy S20 Ultra 5G som under black week er på sitt laveste hva pris gjelder. En mobil som «har nær sagt alt».

Tidligere i år lanserte Motorola sin første flaggskipmobil på lang tid. Motorola Edge+ imponerte oss med god batteritid og ytelse, samtidig som den er noe så sjelden som en toppmodell med lydutgang.

Det vi trakk litt for var den høye prisen, men under black week er den nå mer fornuftig priset, spør du oss.

God pris får du også på Samsungs Galaxy A-nettbrett, som denne uka har sunket fra 2990 til 1890 kroner om du går for 64 GB-versjonen:

PC og PC-utstyr

Du finner også noen skikkelig gode PC-tilbud denne uka. Blant de aller beste kjøpene denne gangen, finner vi Huawei Matebook X Pro, som du nå får hele 7.000 kroner rimeligere enn det den koster til vanlig, både med i5 og i7-prosessorer:

Er perioden med hjemmekontor forlenget? Da kan det kanskje vært lurt å oppgradere til en bedre skjerm.

Har du plass, er Samsungs ultrabrede 49-tommer med 5K-oppløsning et godt alternativ. Under black week er PC-skjermen satt ned til 8990 kroner.

Det er også lurt å ha god WiFi-dekning i hjemmet og det får du med et mesh-nettverk.

TP-Link Deco M4 er et rimelig, men solid mesh-nett som er enkelt og sette opp, god ytelse og dekning og oversiktlig og lettforståelig app. Vi trillet terningkast fem da vi testet Deco M4.

Er det WiFi 6 som gjelder for din del, kan vi anbefale deg å ta en titt på to-pakningen Asus ZenWiFi AX XT8, som er blant de beste mesh-løsningene vi har testet.

Trenger du litt ekstra lagringsplass, enten på PC-en eller kanskje spillkonsollen din, kan du ta en titt på Samsung T7, en ekstern SSD med 1 TB lagringsplass, som kan romme en del bilder, videoer og spill.

Spill

Vi må skuffe deg. Hverken PlayStation 5 eller Xbox Series X|S er å finne på tilbud denne uka. Som egentlig er forventet ettersom konsollene er rykende ferske og det er så å si klin umulig å få tak i noen av dem.

Spill derimot, de kan du spare litt på. Du finner tilbud i PlayStation Store og Xbox Store, men hvis du foretrekker fysiske kopier, kan du også spare en del på å handle i butikk.

For eksempel er «FIFA 21» satt ned til 299 kroner til både PlayStation 4 og Xbox One. Versjonen fungerer også på henholdsvis på PS5 og Xbox Series S og X.

Også ferske «Watch Dogs Legion» er satt ned til samme pris.

Se ellers vår sammenlikning av spillpriser til PlayStation 5 og Xbox Series X|S.

Smarthus

Smarthus er en bransje som virkelig er på vei opp. Med de rette dingsene kan du så å si automatisere boligen din slik at lys skrus av når du forlater huset og oppvarmingen starter når du er på vei hjem fra jobb.

Trenger du noe så enkelt som å fjernstyre et husholdningsapparat, er en smartplugg løsningen. Blant tilbudene under black week er D-Links kjekke smartplugg til 98 kroner.

Hva med en smart vekkerklokke? Lenovo Smart Clock med Google Assistent er en kombinert vekkerklokke og smarthusassistent, som i dag er på sitt rimeligste.

Er et smarthus komplett uten robotstøvsuger? Det er det nok, men vi har testet en rekke robotstøvsugere og iRobot Roomba i7 er blant dem vi er mest fornøyd med.

Noe som går som hånd i hånd med en støvsuger, er for eksempel en luftkvalitetsmåler. Norske Airthings er kanskje blant de mest kjente. I forbindelse med black week er Wave Plus, som måler temperatur, radon, trykk, luftfuktighet, CO2 og flyktige organiske forbindelser, satt ned til 1495 kroner. Normalpris er 2690 kroner.

På armen

Smartklokker fortsetter å øke i popularitet og er trolig noe mange ønsker ligger innpakket under juletreet i år. I forbindelse med black week er aktivitetsklokken Huawei Watch GT 2e, som ble lansert tidligere i år, på tilbud. Dette er en sportsligere utgave av Watch GT 2, som vi gav terningkast fire da vi testet den i fjor høst. Den fikk spesielt skryt for batteritiden og god aktivitetssporing.

PS! Her ser det ikke ut til at Elkjøps tilbud på 999 kroner er registrert hos Prisjakt.

Motedesignere Michael Kors har også begynt å utvikle Android-baserte smartklokker under Access-merkevaren. Liker du Android Wear og ønsker en smartklokke som ser mer ut som en tradisjonell klokke, kan det være verdt å ta en titt på MKGo.

Har du kommet over noen gode tilbud som vi ikke har fått med, må du gjerne sende oss tips.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer