Romjulssalg 2018

Her er de beste tekno-tilbudene i romjula

Nå får du mobiler, PC-er, TV-er og annen elektronikk til helt andre priser enn før jul.

ROMJULSSALG: Denne uken kan du gjøre gode kupp i butikkene. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
ROMJULSSALG: Denne uken kan du gjøre gode kupp i butikkene. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært stengt siden mandag klokken 14.00, åpnet butikkene igjen dørene til handlelystne nordmenn i dag tidlig. Flere har nok planer om å benytte dagen til å bytte julegaver, mens andre er på utkikk etter smarte romjulskupp.

Vi har lagt bak oss Single’s Day, Black Friday og Cyber Monday, og romjulssalget er årets siste tilbudsuke før nyttårssalget sparkes i gang i 2019.

I anledning romjulen har vi saumfart tilbudsavisene for å finne de beste teknologitilbudene – alt fra mobiltelefon til trådløse rutere – denne uken.

Mobil

Er du på utkikk etter en ny smarttelefon, er dette et ypperlig tidspunkt å kjøpe på. Blant tilbudene finner vi Samsung Galaxy S9 med 64 GB lagringsplass, som vi mener er en av årets beste smarttelefoner.

Galaxy S9 selges nå til 4790 kroner, det samme den gjorde under «Black Weekend» i november. Det er 900 kroner billigere enn 20. desember. Storebroren Galaxy S9 Plus med 64 GB lagring er også på tilbud denne uken. Hos Komplett og Netonnet får du denne for 5990 kroner, 500 kroner ned fra siste uke før jul.

Et minst like interessant tilbud er Apple iPhone 6s med 32 GB lagringsplass til 2490 kroner. iPhone 6s er noen år gammel, men den holder seg godt og her får man veldig mye mobil for pengene. Så sent som i august kostet den nesten det dobbelte! Samtidig er det greit å vite at iPhone 6s støtter den nyeste versjonen av iOS, nemlig 12.

Er du ute etter en ny iPhone, og har ingen planer om å sprenge banken, er 6s 32 GB et alternativ vi trygt kan anbefale.

Vi må også ta med Huawei P20 Pro med 128 GB lagringsplass. I skrivende stund ligger smarttelefonen på 5190 kroner, som må sies å være en svært god pris for et av flaggskiptelefonene til Huawei - som ble kronet med en sekser på terningen hos oss. Den kostet 6.490 kroner så sent som 22. desember!

TV

Hvis du har øremerket pengene du fikk til jul, til TV-kjøp, finner du flere fristende tilbud, for eksempel Samsung QE55Q7FN som er tilgjengelig til 9990 kroner i en rekke butikker. Det er et avslag på 5000 kroner, det, i forhold til like før jul! TV-en har et godt LCD-panel på 55 tommer med 4K-oppløsning og støtte for HDR - et smart valg for deg som ikke ønsker å blakke deg helt på en ny, stor TV.

Ettersom det er en smart-TV har den støtte for strømmeapper som Netflix, Amazon Prime Video, Spotify og YouTube.

Er du på utkikk etter en større TV, finner du Samsungs QE65Q8FN på tilbud til 15.990 kroner, som også er halv pris på hva den kostet tidligere i desember. Dette er en 65 tommer stor LCD-TV med 4K-oppløsning, samt HDR-støtte og med smart TV-funksjonalitet.

Ett steg opp på listen til Samsung, befinner flaggskipserien Q9F seg. Den er i en litt annen prisklasse enn de to andre modellene, men denne uken er den satt ned hele 10.000 kroner hos Hi-Fi Klubben.

Philips' OLED-TV på 65 tommer (65OLED903) med 4K-oppløsning, er også satt ned med 10.000 kroner og koster nå 24.990 kroner. TV-en er faktisk rimeligere nå enn den var på black friday!

PC

Bærbar PC er også noe du kan gjøre et kupp på i løpet av romjulen, for eksempel Lenovo IdeaPad 330 med en 15,6-tommers skjerm med full HD-oppløsning. Denne får du til 4795 kroner, tidligere i desember kostet den 7990 kroner. PC-en kan blant annet skilte med en rask Intel Core i5 8250U-prosessor, 256 GB SSD-lagring og 8 GB arbeidsminne. PC-en har også HDMI-utgang slik at man kan koble den til en TV, samt minnekortleser for rask importering av bilder.

Du kan også gjøre et kupp på Microsoft Surface Pro med i5-prosessor i løpet av romjulen. Surface Pro med 128 GB lagring og 8 GB minne er nede i lave 6490 kroner hos Komplett, som tok over 10.000 rett før jul. Modellen med 256 GB koster snaut 2000 kroner mer.

Er det spill-PC du er på jakt etter, finner du MSI GV62 med GeForce GTX 1050-grafikkort og Intel Core i5-8300H-prosessor til 6949 kroner på Elkjøp. Før jul kostet den godt over 10.000 kroner. PC-en har en skjerm på 15,6 tommer med full HD-oppløsning.

I denne saken kan du for øvrig lese mer om hvordan du finner ut om PC-en er kraftig nok til å kjøre de spillene du ønsker.

Andre ting

Flere fotomedier har kåret Sony Alpha A7 III til årets beste digitalkamera, og interessen for kameraet har vært såpass stor at prisen har ligget stabilt på rundt 23.000 kroner siden lanseringen tidlig 2018. Denne uken er det flere butikker som selger A7 III til snaut 20.000 kroner, noe som må sies å være et av romjulens beste kameratilbud.

Mange har kanskje planer om å oppgradere hjemmenettverket i 2019, og da er det greit å vite at Google Wifi (trepakning) er på tilbud denne uken. Vi testet Googles nettverksløsning i fjor og landet på terningkast fire. 2488 kroner må du ut med i billigste butikk, mot 3190 kroner for en uke siden.

Netgear Orbi er et godt alternativ til Google Wifi. For eksempel er Orbi RBK50 Kit et populært valg, og denne uken selges settet til under 3000 kroner, ned 500 kroner fra uka før jul.

I tillegg er Sonys nye retrokonsoll, PlayStation Classic, satt ned til 790 kroner i flere butikker. Før jul var prisen over 1000 kroner. I pakken medfølger det to håndkontrollere og HDMI-kabel, mens det ligger 20 spill forhåndsinstallert på konsollen. Vi kommer for øvrig tilbake med en test av PlayStation Classic.

Har du snublet over noen gode nyttårstilbud, må du gjerne tipse Dinsides lesere i kommentarfeltet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer