PlayStation VR 2:

Her er de nye PS5-brillene

Sony har avduket designet på sitt kommende VR-hodesett.

PLAYSTATION VR 2: Slik ser Sonys nye VR-briller ut. Foto: Sony Interactive Entertainment
PLAYSTATION VR 2: Slik ser Sonys nye VR-briller ut. Foto: Sony Interactive Entertainment Vis mer
Publisert

Sony har siden i fjor sluppet små drypp om sine nyeste VR-briller, PlayStation VR 2, og nå har selskapet i et blogginnlegg avduket hvordan selve hodesettet blir seende ut.

I blogginnlegget forklares det om flere grep for å gjøre headsettet mer komfortabelt å bruke. Deriblant er det nå mulig å juster linsene nærmere eller lenger fra hverandre. Et nytt innebygd ventilasjonssystem skal også sørge for å unngå dugg på brillene under spilløkten.

Hodesettet skal også være mindre og lettere. Det oppgis imidlertid ikke hvor mye vekt som er trimmet bort. Det gamle veide rundt 600 gram, ifølge Wikipedia.

Fra før er det kjent at hodesettet sporer bevegelsene dine med innebygde kameraer, slik at man slipper det eksterne kameraet man måtte ha på forløperen.

De tekniske detaljene er også avslørt tidligere, og PlayStation VR 2 vil tilby 110-graders synsvinkel, 4K-oppløsning på 2000×2040 piksler per linse og opptil 120 bilder i sekundet.

Verken pris eller lanseringsdato er foreløpig klart, men i blogginlegget går det frem at utviklerversjoner av brillene er ute hos spillmakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.