Her er den nye gratis-Officen

Skal ifølge utviklerne være bedre enn OpenOffice.org.

Her er den nye gratis-Officen
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes noen gratisalternativer til Microsoft Office, en av de aller mest brukte er OpenOffice fra Oracle. På grunn av interne stridigheter brøt en gruppe utviklere ut fra OpenOffice-teamet i fjor, og startet sin egen konkurrent - LibreOffice.

Og siden OpenOffice.org er basert på åpen kildekode, var det ikke noe problem for LibreOffice-folkene å bruke OpenOffice.org som grunnlag for sitt nye alternativ. Men navnet måtte de legge igjen, i hvertfall midlertidig.

Bred støtte

Pakken inneholder alternativer til blant annet Excel, Word og PowerPoint, og har allerede fått bred støtte i enkelte miljøer. Blant annet har Canonical bestemt at OpenOffice skal erstattes av LibreOffice i neste versjon av Ubuntu Linux. Kontorpakken finnes i utgaver for de fleste aktuelle operativsystemer.

LibreOffice har vært tilgjengelig i betautgaver i fire måneder, tidligere denne uken kom den første "endelige" - versjon 3.3. Det er samme versjonsnummer som siste OpenOffice.org, som var klar i desember.

Les også: Slik skal Microsoft få deg til å betale

(Fortsetter under bildet)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer