Xbox Series X

Her er den nye Xbox-en

Xbox Series X kommer neste år og skal være i stand til å levere 8K-oppløsning.

Microsoft har lansert den neste Xbox-konsollen. Xbox Series X er selskapets kraftigste spillkonsollnoensinne - den blir lansert før julen 2020. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 25. februar: Microsoft sparer ikke på overraskelsene, og igjen har de kommet med flere avsløringer om den neste Xbox-konsollen. Blant annet har de bekreftet hvor kraftig konsollen blir.

TFLOPS, «floating point operations per second», brukes ofte for å si noe om hvor kraftig et system er, og handler kort fortalt hvor mange beregninger grafikkortet klarer å gjennomføre i løpet av ett sekund. Microsoft avslørte i går at Xbox Series X, eller bare Xbox om du vil, leverer 12 teraflop.

Det er mer enn en åttedobling fra originale Xbox One og dobbelt så kraftig som Xbox One X.

Maskinvaren skal faktisk være kraftig nok til å støtte spill i 8K-oppløsning, dog er det noe du neppe vil se når konsollen lanseres i høst, og en bildefrekvens opp til 120 bilder per sekund. Xbox One X støtter til sammenlikning 4K-spill og 60 bilder i sekundet.

Den kommende Xbox-konsollen drives som kjent av en spesielldesignet prosessor som er basert på AMDs Zen 2 og Radeon RDNA 2-arkitekturen. I tillegg har Microsoft bekreftet at konsollen vil ha en NMVe-SSD, som har potensial til å forkorte lastetidene betraktelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer