Her er den syltynne Mac'en

Apple har sendt noen Macbook Air på rundtur i Europa, vi har fått tak i den...

Publisert
Sist oppdatert

Debatten om MacBook Air virkelig er verdens tynneste skal vi ikke gå inn i, men det er i hvert fall den tynneste Mac'en og vi har aldri tidligere sett noen tynnere PC uten kompromisser på funksjonalitet. Og vi har sett en del gjennom årene.

Da vi så den ligge sammenslått på bordet så den ut som en MacBook Pro som hadde punktert. Den har en svak putefasong og ser nesten latterlig tynn ut ved siden av MacBook Pro'ene som sto ved siden av.

Vi vil tro at det er vanskelig å lage en tynnere bærbar, og lurer på om det i det hele tatt er noen vits i. Skjermen er ca 4 mm tykk, og den delen som ligger på bordet må jo være litt tyngre slik at den ikke vipper...

Her er den syltynne Mac'en


Den er i hvert fall uproblematisk å få med seg i veska og virker samtidig solid og fast i fisken. Aller helst ville vi hatt den enda lettere, en halv kilo hadde vært passe (den veier 1,36 kg), men noe må jo også Apple jobbe videre med.

Maskinen er lagt opp til å brukes trådløst og frittstående. De eneste tilkoblingene er for hodetelefoner (det er ikke innebygde stereo høyttalere, bare en ørliten mono-sak), USB og skjermutgang med støtte for DVI, VGA og video via forskjellige adapterkabler. Skulle du ha behov for tilkobling til kablet nettverk finnes det en USB-adapter for dette, som støtter opptil 100 Mbit.

Her er den syltynne Mac'en


For hvem?

MacBook Air er i høyeste grad et fullspekket livsstil-produkt. Det er den perfekte café-maskin, som både er et optimalt praktisk og nyttig produkt med meningsfylte funksjoner, og dessuten viser hvor trendy du er.

Her kan du lese mer om MacBook Air fra lanseringen på MacWorld.

Vi tok litt opp video av maskinen for å vise den fra forskjellige vinkler:

Air Final 1 (wmv 6 030 kB)


Prisen er 14 290 kroner for 1,6 GHz utgaven med 80 GB disk, mens 1,8 GHz utgaven med SSD koster friske 24 040 kroner. Levering skjer i februar en gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer