Her er det ingen som snoker på bildene dine

Lagrer du bildene dine på disse nettsidene, er det ingen som snoker.

Disse nettsidene tilbyr lagring på nett - og skal ifølge norske forbrukermyndigheter være sikre plasser å plassere personlige bilder på.
Disse nettsidene tilbyr lagring på nett - og skal ifølge norske forbrukermyndigheter være sikre plasser å plassere personlige bilder på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å ikke miste bildene dine, kan du sikkerhetskopiere albumene til eksterne servere på nettet. Dette åpner selvfølgelig for at du mister noe av kontrollen over dine personlige eiendeler. For hva vet du egentlig om hvem som smugkikker på dine private filer?

I Norge har forbrukermyndighetene vært svært opptatte av å sikre folks personvern. Forbrukerrådet har i samarbeid med IKT-Norge utarbeidet en felles norm for trygg lagring, som skal sikre forbrukernes rettigheter når de legger ut bilder på eksterne servere.

Glimrende backup over nettet

Se etter dette merket

Løsningen er kalt OBS! og gjenspeiles i et merke (se bildet til venstre) som du bør lete etter på nettsidene til eksterne lagringstjenester. Denne skal gi deg kontroll over dine data, og lar deg slippe å lese gjennom flere sider med brukervilkår før du legger bildene dine på en annens server.

Her er noen av fordelene ved å lagre bildene dine på en OBS-merket nettside:

  • Sikrer deg at bildene dine er lagret på minst to forskjellige steder hos leverandøren (i tilfelle det ene systemet skulle bli ødelagt)
  • Leverandøren skal ikke se bildene dine, og dersom noen logger seg inn på din konto, blir det automatisk loggført. Denne loggen har du full tilgang til.
  • Kunden skal få beskjed dersom kontoen blir deaktivert, og dette minimum 1 måned i forveien. Når kontoen er lukket skal dataene oppbevares i 30 dager, før de slettes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer