Her er Explorer-alternativene

Synes du Windows Utforsker er en krøkkete filbehandler? Da bør du ta en titt på gratisalternativene.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle er like fornøyde med hvordan Windows Utforsker har utviklet seg - fra hine hårde dager med Filbehandler i Windows 3.11 til fjerde generasjon Utforsker i Windows Vista.

Trenger du et effektivt verktøy for å flytte, kopiere og organisere filer, er det heldigvis mulig å bruke andre løsninger enn Windows' eget verktøy. Flere av dem er i tillegg gratis, og byr på funksjoner som med fordel kunne vært implementert i Windows Utforsker.

Her har vi samlet tre av de mest aktuelle!

Vet du om flere? Tips oss og lesere i debatten nederst!

Free Commander

Denne filbehandleren trenger du ikke en gang installere, du kan kjøre den direkte fra en minneplugg eller minnekort og ta den med deg når jobben er gjort.

Vinduet her er todelt, så du kan ha oppe for eksempel C: og D: ved siden av hverandre. Har innebygd forhåndsviser av flere filformater, innebygd zip-pakking og utpakking, FTP-klient, splitting av store filer, sikker sletting, sammenligning av innholdet i mapper, synkronisering av to forskjellige mapper og mye mye mer. Kommer også i norsk språkdrakt.

Her er Explorer-alternativene


Free Commander er gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Der finner du også mer info om funksjonene. Anbefales!

A43

Dette er en virkelig lettvekter av et program, som opptar bare 850 KB av harddiskplassen, men programmet kan også fint kjøres fra minnekort, minneplugg eller diskett! Programmet har et rent og enkelt grensesnitt, ikke ulikt gamle Utforsker-versjoner, men har i tillegg innebygd zip- og zip2exe-pakking, og utpakking av zip og rar-arkiver.

Det som gjør den ekstra interessant er muligheten til å splitte vinduet i to horisontalt. Nederst får du nå mange funksjoner, for eksempel hurtigliste til filer og programmer du bruker ofte, bildeviser, tekst-editor, ny filbehandler med mer.

Her er Explorer-alternativene


A43 kan lastes ned fra denne siden.

UltraExplorer

Dette programmet har kanskje den mest strømlinjeformede Windows-designen av de tre programmene vi har omtalt, men kan også skinnes. En rekke skins følger med. Det er også det programmet som opptar størst plass på harddisken, om det i det hele tatt er noe problem (3 MB) er nok heller tvilsomt.

Funksjonsutvalget er stort, og grensesnittet kan i svært stor grad skreddersys, du kan blant annet opprette og dokke vinduer som gir deg forskjellige innfallsvinkler, snarveilister og forhåndsvininger av filene. Deling av vinduet slik at du kan ha både C: og D: ved siden av hverandre, er heller ikke noe problem.

Her er Explorer-alternativene


Programmet er ikke like intuitivt som de andre to, og alle mulighetene kan virke noe forvirrende. UltraExplorer egner seg derfor kanskje best for avanserte brukere.

UltraExplorer er helt gratis, du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Din favoritt?

Bruk debatten under artikkelen til å tipse oss og andre lesere om andre alternativer til Windows Utforsker!

Flere datasaker på DinSides dataforside!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer