Her er fremtidens stasjonære PC-er

Glem de store kabinettene. De færreste av oss trenger dem.

Større behøver altså ikke en fullblods Windows-PC være. Eksemplaret vi har her er utstyrt med Intel Core i3-prosessor, 16 GB RAM og 128 GB SSD. Den kjører Windows 8.1, Photoshop og HD-video så det gviner. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Større behøver altså ikke en fullblods Windows-PC være. Eksemplaret vi har her er utstyrt med Intel Core i3-prosessor, 16 GB RAM og 128 GB SSD. Den kjører Windows 8.1, Photoshop og HD-video så det gviner. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-salget synker, og selv om mange mener hovedårsaken heter Windows 8, er bildet langt mer sammensatt.

En vel så viktig årsak er at folks behov for stadig økt datakraft har bremset opp de siste årene, og dermed bruker vi datamaskinene våre lenger enn tidligere.

Produsentene presses dermed til å trykke på nye knapper for å trigge kjøpelysten hos forbrukerne igjen, noe som har resultert i en rekke nye formfaktorer og hybridløsninger den siste tiden.

Så langt har de færreste vært vellykket, statistikken taler nemlig sitt klare språk: Når vi først bytter den gamle datamaskinen med en ny, er det fortsatt den klassiske PC-en eller Mac-en som frister mest.

Trenger vi den svære kassa? Selvsagt ikke

Men den klassiske PC-en er også i endring, og det merkes spesielt på stasjonær-fronten. Takket være at teknologien som sitter i bærbare PC-er har blitt rimelig og kraftig nok til de aller fleste oppgaver, har en rekke produsenter kastet seg på bølgen med å lage stasjonære PC-er i miniatyrutgaver.

Disse maskinene er i praksis oppgraderingsvennlige, bærbare PC-er uten tastatur, mus og skjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer