Symfonisk

Her er Ikeas Sonos-høyttalere

Lanserer en bordlampehøyttaler og en høyttaler for bokhyller.

SYMFONISK: Ikea og Sonos avduker de to første høyttaler i sitt samarbeid. Foto: Ikea
SYMFONISK: Ikea og Sonos avduker de to første høyttaler i sitt samarbeid. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha annonsert samarbeidet i fjor, kan møbelgiganten Ikea og høyttalerprodusenten Sonos endelig avsløre de første produktene i Symfonisk-serien.

Ikea er kjent for å selge rimeligere møbler og ting for hjemmet, mens Sonos er kanskje mer kjent for sine dyrere høyttalere. Selskapene sier at målet for dette samarbeidet er å gjøre lyd av god kvalitet tilgjengelig for alle.

Det første produktet i Symfonisk-serien er en bordlamp med trådløs høyttaler, som nesten kan minne om en Sonos One-høyttaler trukket i stoff med en lampe på toppen.

- Designet vårt måtte være 100 % tro mot kvaliteten Sonos står for, uten noen kompromisser. Samtidig ville vi skape noe helt nytt, sier Iina Vuorivirta, en av designerne bak Symfonisk lampehøyttaler hos IKEA Sverige, i en pressemelding.

To modeller

Den andre høyttaleren er en trådløs høyttaler til bokhyller, som kan plasseres både stående og liggende, men også festes til veggen. Bokhyllehøyttaleren kan også brukes som hylle, og da tåler den inntil 3 kilo.

- Dette samarbeidet har alltid handlet om to selskapers felles lidenskap, verdier og kunnskap. IKEA og Sonos vet hvor viktig god lyd er, og vi mener det har potensiale til å påvirke livet hjemme positivt for mange. Vi satte oss mål om å utvikle produkter som ingen av oss hadde kunnet lage uten den andre. Med den hensikten, og siden både musikk og lys er viktige for å skape en romfølelse, har vi utviklet et produkt som kan levere begge deler – Symfonisk bordlampehøyttaler, sier Tad Toulis, designdirektør i Sonos, i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer