Her er Intels fremtids-PC

Gir en pekepinn på hva vi snart kan vente oss.

POPULÆR: Publikum flokket seg rundt Intels Starbrook IDV på årets IFA-messe i Berlin. Her ser du den signalrøde baksiden og brettbare foten Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
POPULÆR: Publikum flokket seg rundt Intels Starbrook IDV på årets IFA-messe i Berlin. Her ser du den signalrøde baksiden og brettbare foten Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel lanserte nylig 6. generasjon Core-prosessorer for PC-er og nettbrett, som også går under kodenavnet Skylake. Som vanlig byr den nye generasjonen på mer ytelse pr MHz, mindre strømforbruk og dermed også lavere varmeutvikling og kjølebehov enn tidligere generasjoner.

Les også: Dette er en PC

Referansedesign

Under årets IFA-messe i Berlin viste prosessorprodusenten fram en fungerende prototype av en alt-i-ett-PC, som de håper vil være til inspirasjon for PC-produsentene i tiden som kommer.

Modellen har de kalt Starbrook IDV, og PC-en er kun 1 cm tykk. Her er ingen form for vifter eller annen aktiv kjøling, til tross for at ytelsen skal ligge i mellomsegmentet.

Flere bilder:

Les også: Ny oppfinnelse kan erstatte PC-vifter

4K-skjerm

Den berøringsfølsomme skjermen måler 24 tommer, og har naturlig nok 4K-oppløsning (3.860 x 2.140 piksler). Alle tilkoblingene, deriblant USB-C-porter, sitter i foten. Denne kan enkelt brettes slik at den flukter med skjermen, og dermed kan man bruke PC-en i fanget som et gigantisk nettbrett.

Selv om Starbrook IDV kun er en fungerende prototype og ikke er ment å gå i produksjon, var det helt på det rene at designen slo an blant publikum som flokket seg rundt monteret der maskinen stod utstilt.

Så får vi se om PC-produsentene blir like entusiastiske. Det er i hvert fall lov å håpe...

Flere ferske saker fra IFA 2015

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer