Her er Intels Windows-konkurrent

Moblin skal konkurrere mot Windows på minibærbare.

Her er Intels Windows-konkurrent
Publisert
Sist oppdatert

Mini-bærbare, eller Netbooks, som de også kalles, er små bærbare datamaskiner med typisk 10" skjerm eller mindre, 1 GB minne, Intel Atom-prosessor og med en vekt på rundt 1 kg. Det siste året har disse små PC-ene rukket å bli blant de aller mest populære på markedet.

Windows dominerer

Selv om Microsoft med sin alrende Windows XP dominerer hva angår operativsystem på disse maskinene, finnes etterhvert flere alternative operativsystemer for minibærbare. De fleste er basert på en eller annen Linux-distribusjon. Disse maskinene er som regel litt billigere i innkjøp enn dem som leveres med Windows XP.

Også Intel, som man kanskje skulle tro hadde lite å tjene på å konkurrere mot Microsoft, ser et potensiale her. For Moblin-prosjektet, som Intel er sterkt engasjert i, sammen med blant andre Linux Foundation og Novell, kan definitivt bli en konkurrent til Windows på minibærbare, i hvert fall på sikt.

Fokus på hva, ikke hvordan

Moblin er basert på Fedora Linux og Gnome skrivebord med applikasjoner, og er optimalisert for Intels Atom-prosessor, og grensesnittet er tilpasset små, lavoppløselige skjermer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.