Apple Music i nettleseren

Her er iTunes-erstatningen

Lanserer web-versjon av musikktjenesten som fungerer på alle plattformer.

NY APP: Når Apple slipper den neste store oppdateringen av macOS Catalina i løpet av høsten, erstattes iTunes av en helt ny Musikk-app. Nå har selskapet også laget en web-versjon av sin musikktjeneste. Foto: Apple
NY APP: Når Apple slipper den neste store oppdateringen av macOS Catalina i løpet av høsten, erstattes iTunes av en helt ny Musikk-app. Nå har selskapet også laget en web-versjon av sin musikktjeneste. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Har du et Apple Music-abonnement, kan du nå bruke musikktjenesten i nettleseren.

I forkant av neste ukes iPhone-lansering har Apple nemlig lansert en web-versjon, som du kommer til ved å gå til https://beta.music.apple.com.

Ifølge Apple skal web-versjonen fungere i alle nettlesere, inkludert Google Chrome, og på alle enheter, inkludert Windows 10, Chrome OS og Android, skriver The Verge.

iTunes forsvinner

Tidligere i år ble det kjent at iTunes kom til å forsvinne og bli erstattet med separate apper for musikk, film og podkaster.

I den kommende store oppdateringen av operativsystemet til Mac, macOS Catalina, finnes det en ny app kalt Musikk.

Noen har lurt på hva Apple kom til å gjøre for Windows-brukere når iTunes var på vei vekk. Den nye web-versjonen er kanskje et hint?

Mangler funksjoner

Apple Music i nettleseren ser mer eller mindre ut som den nye Musikk-appen i macOS Catalina.

På nåværende tidspunkt mangler noen funksjoner blant annet radiostasjonen Beats 1, noe videoinnhold og smarte spillelister. Vi får heller ikke til å legge til låter i våre egne spillelister.

ENKEL: Slik ser den nye web-versjonen av Apple Music ut. Til venstre har du tilgang på spillelister og biblioteket ditt. Skjermbilde: Kirsti Østvang
ENKEL: Slik ser den nye web-versjonen av Apple Music ut. Til venstre har du tilgang på spillelister og biblioteket ditt. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du kan imidlertid høre på eksisterende spillelister, albumer og låter samt søke etter musikk.

Konkurrerer mot Spotify

Konkurrenten Spotify har hatt en web-versjon siden 2012. Hvor mange som bruker denne, vet vi ikke.

Ifølge TechCrunch kunne Spotify skilte med 108 millioner betalende brukere i kvartalet som ble avsluttet i juni. Apple Music hadde på sin side 60 millioner abonnenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer