Her er Messenger-alternativene

Lei reklame og irriterende effekter i Windows Live Messenger? Her er gratis botemidler!

Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen ble første gang publisert september 2007.

Verdens største direktemeldingsnettverk eies og driftes av Microsoft. Programvaren er kjent for de fleste av oss; Windows Messenger, MSN Messenger og Windows Live Messenger lar deg snakke med venner og kolleger i sanntid. Førstnevnte program ligger som standard i Windows XP, og er en minimalistisk klient uten stæsj og reklame. MSN Messenger var forløperen til Windows Live Messenger, som gir deg tilgang til langt flere funksjoner og effekter.

Om du synes Windows Messenger blir for "lett" og Windows Live Messenger blir for irriterende, finnes det alternativer. Det finnes nemlig flere klientprogrammer for Messenger-nettverket utviklet av tredjepartsleverandører, noen av dem støtter til og med flere direktemeldingsnettverk, som ICQ, Yahoo!, IRC og AIM, og dermed kan du - gjennom ett grensesnitt også ha kontakt med brukere av disse nettverkene.

Her er noen av de mest populære tredjepartsprogrammene som kan erstatte Windows Messenger og Windows Live Messenger:

Trillian

Ryddig og enkel gratisversjon (Trillian Basic). I stedet for at hver chat åpner i eget vindu, sorteres de her ved hjelp av skilleark. Inneholder epostvarsel og støtter Windows Live Messenger, ICQ, Yahoo!, AIM og IRC. Finnes også i en PRO-versjon, og denne må du ha hvis du for eksempel skal bruke video-chat og kommunisere med enda flere nettverk. Som du ser på bildet under kommer Trillian med veldig mange ikoner til lynmeldingene, men ikke alle vises hos mottaker dersom denne har en annen klient.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer