Her er Messenger-alternativene

Lei reklame og irriterende effekter i Windows Live Messenger? Her er gratis botemidler!

Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen ble første gang publisert september 2007.

Verdens største direktemeldingsnettverk eies og driftes av Microsoft. Programvaren er kjent for de fleste av oss; Windows Messenger, MSN Messenger og Windows Live Messenger lar deg snakke med venner og kolleger i sanntid. Førstnevnte program ligger som standard i Windows XP, og er en minimalistisk klient uten stæsj og reklame. MSN Messenger var forløperen til Windows Live Messenger, som gir deg tilgang til langt flere funksjoner og effekter.

Om du synes Windows Messenger blir for "lett" og Windows Live Messenger blir for irriterende, finnes det alternativer. Det finnes nemlig flere klientprogrammer for Messenger-nettverket utviklet av tredjepartsleverandører, noen av dem støtter til og med flere direktemeldingsnettverk, som ICQ, Yahoo!, IRC og AIM, og dermed kan du - gjennom ett grensesnitt også ha kontakt med brukere av disse nettverkene.

Her er noen av de mest populære tredjepartsprogrammene som kan erstatte Windows Messenger og Windows Live Messenger:

Trillian

Ryddig og enkel gratisversjon (Trillian Basic). I stedet for at hver chat åpner i eget vindu, sorteres de her ved hjelp av skilleark. Inneholder epostvarsel og støtter Windows Live Messenger, ICQ, Yahoo!, AIM og IRC. Finnes også i en PRO-versjon, og denne må du ha hvis du for eksempel skal bruke video-chat og kommunisere med enda flere nettverk. Som du ser på bildet under kommer Trillian med veldig mange ikoner til lynmeldingene, men ikke alle vises hos mottaker dersom denne har en annen klient.

Her er Messenger-alternativene


Trillian er uten reklame, og hvis noen prøver å sende effekter som wink og lignende til deg, blir de ganske enkelt ignorert.

Trillian er lett å like, og fungerer på Windows 98 og nyere. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra kan laste den ned fra denne siden (8,61 MB).

aMSN

Denne klienten er basert på åpen kildekode, og støtter kun Windows Live Messenger-nettverket. Den finnes i norsk språkdrakt, og i versjoner for Linux, MacOS og FreeBSD i tillegg til Windows. I likhet med Trillian sorteres vinduene også her i skilleark, men til forskjell støtter aMSN både kamera, wink og nudge som standard.

Her er Messenger-alternativene


En morsom tilleggsfunksjon er muligheten til å bli varslet spesielt (med lyd) når én spesiell person logger seg på. Du kan til og med lage en melding på forhånd til vedkommende, som blir sendt i det han/hun logger seg på. Vanlige off-line-meldinger støttes også.

Funksjonene og brukeropplevelsen virker ikke like polert som i Trillian. Vi fikk heller ikke wink til å fungere tilfredsstillende. Men aMSN er fortsatt ung og lovende, på sikt kan dette bli riktig bra. Fungerer i Windows 98 og nyere, mer informasjon og nedlastingslenke finner du her (4,11 MB).

PixaMSN

Dette programmet består av én exe-fil på 170 KB, og kan dermed kjøres fra en diskett, minneplugg eller lignende. Naturligvis er funksjonaliteten nokså strippet, men for nøysomme brukere er det nettopp dette som gjelder.

Her er Messenger-alternativene


Noen vil sikkert også like at man blir logget inn uten at de andre merker det, når man bruker PixaMSN. Det etterlates heller ingen spor på maskinen det kjøres på.

Mer informasjon og nedlastningslenke finner du her (170 KB).

Pidgin

Åpen kildekode-prosjektet Pidgin er ikke nytt, selv om navnet nok er ukjent for de fleste. Det dreier seg om en videreutvikling av den mer kjente GAIM-klienten som blant annet er godt utbredt i Linux-sammenheng. Navneskiftet kom etter at AOL (som står bak AIM) syntes at navnet var for likt deres egen klient.

Her er Messenger-alternativene


Programmet støtter nær sagt alt av direktemeldingsnettverk, inkludert Lotus Sametime, Google Talk og Novell Groupwise i tillegg til de mest kjente som er omtalt tidligere i denne artikkelen.

Pidgin har et rent og bra brukergrensesnitt der vinduene sorteres i skilleark, men mangler en del av funksjonaliteten, for eksempel for video- og lydsamtaler. En morsom funksjon for deg som deltar på nettmøter er muligheten til å bli varslet med lyd dersom noen nevner navnet ditt i møtet. Dermed kan du drive med andre ting i mellomtiden :-).

Pidgin finnes også i norsk språkdrakt, men i beste Linux-stil er det en salig blanding av norsk og engelsk i menyene og dialogboksene.

Du finner mer informasjon og nedlastingslenke på denne siden (11 MB)

Meebo

Hvis du ikke ønsker å installere en messengerklient i det hele tatt, finnes det web-baserte klienter som fungerer meget bra. Den kanskje aller beste er Meebo. Du kan velge mellom AIM, Yahoo!, MSN, Google Talk, ICQ og Jabber-nettverkene, og du trenger ikke å laste ned noe som helst for å komme i gang.

Her er Messenger-alternativene


Enkelte funksjoner, for eksempel endring av alias på kontaktene dine, logging av samtaler etc krever at du registrerer deg hos Meebo. Da kan du også logge deg på flere nettverk i samme grensesnitt.

Meebo gjør det også mulig å logge på uten at kontaktene merker det (som usynlig).

Du finner Meebo her.

Les også:
Slik avinstallerer du Windows Messenger
Sniktitt på WIndows Live Messenger 8.5

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer