Microsoft lanserer Surface Go:

Her er Microsofts billig-Surface

Den minste og letteste i Surface-familien.

BRETT OG PC I ETT: Surface Go blir det rimeligste medlemmet av Surface-familien, og henvender seg til brukere som trenger full PC-funksjonalitet og samtidig ønsker å være så mobil som mulig. Foto: Microsoft
BRETT OG PC I ETT: Surface Go blir det rimeligste medlemmet av Surface-familien, og henvender seg til brukere som trenger full PC-funksjonalitet og samtidig ønsker å være så mobil som mulig. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Der Apple har iPad, har Microsoft sin Surface. Det er altså snakk om et nettbrett, og Dinside har testet en rekke varianter av Surface tidligere. Felles for dem alle har imidlertid vært at prisene alltid har ligget godt over det du må betale for en standard iPad, men med Surface Go - det siste tilskudd i familien, er ikke forskjellene så store lenger.

PC-nettbrett

Surface Go har en skjerm på 10 tommer, veier 512 gram og er 8,3 millimeter tynn. Til sammenligning er skjermen på iPad 9,7 tommer, vekten 469 gram og tykkelsen 7,5 millimeter. Men i motsetning til iPad, kjører Surface Go et fullblods PC-operativsystem (Windows 10), har flere tilkoblingsmuligheter, og sammen med mus og tastatur fungerer den akkurat som en PC.

Nå skynder vi oss å legge til at brettet ved levering kjører Windows 10 i såkalt S-modus. Det betyr at du i utgangspunktet kun kan kjøre Microsoft Office samt godkjente apper fra Microsoft Store.

Disse appene er mye tryggere å bruke enn tradisjonelle Windows-programmer, ifølge Microsoft. Hvis du derimot har mange eldre programmer og løsninger du ønsker å kjøre, kan du enkelt svitsje til full Windows 10-funksjonalitet, men kan per i dag ikke gå tilbake til S-modus senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer