Her er Microsofts gratis antivirus

Kommer i år, og kan gjøre livet surt for Symantec, Trend, Norman og de andre antivirusselskapene som lever av å selge oss disse programmene.

Foto: neowin.net
Foto: neowin.net Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har lenge hatt planer om sitt eget antivirusprogram, og mot slutten av året er det duket for lansering. Programmet har foreløpig bare fått kodenavnet "Morro", og vil være helt gratis å bruke.

Det finnes riktig nok andre, gratis antivirusverktøy på markedet, men et rent og enkelt grensesnitt og sømløs integrasjon i operativsystemet kommer garantert til å bli en hit blant surfeglade Windows-brukere.

Ligner Windows Defender

Nylig lekket de første skjermbildene på nettstedet Neowin.

Skjermbildene avslører at grensesnittet er svært likt antispyware-løsningen Windows Defender, som allerede er en standarddel av Windows Vista. Det er imidlertid ikke ferdigutviklet, så utseendet kan forandre seg før den endelige versjonen foreligger.

Morro blir imidlertid ikke standard i Windows 7, men vil bli tilgjengelig som separat nedlasting, blant annet fra Windows Update.

I følge Neowin vil en testversjon av Morro bli tilgjengelig i nær framtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer