Her er Nintendos vårnyheter

Vi tar en titt på Nintendos kommende spill denne våren. Final Fantasy Crystal Chronicles og det nye Metal Gear Solid-spillet er blant deres største titler, og endelig kommer mulighetene for å koble sammen GBA og GameCube til sin rett.

Publisert
Sist oppdatert

På den siste E3-messen snakket Nintendo svært mye om mulighetene til å koble sammen GameBoy Advance og den stasjonære GameCube-konsollen. Vi har imidlertid enda ikke sett noen virkelig imponerende eksempler på hvordan dette fungerer. Ikke før nå, for Final Fantasy: Crystal Chronicles tar disse mulighetene til et nytt nivå.

FF:CC er det første Final Fantasy-spillet på en Nintendo-maskin på veldig lenge. Serien har i mange år vært eksklusiv for PlayStation, men nå begynner det altså å dukke opp spinoff-spill på GameCube. Crystal Chronicles har egentlig ikke spesielt mye til felles med de PlayStation 2-eksklusive FF-spillene, da fokuset er mer på action enn historie og rollespill. Karakterene og verden er helt nye, kontrollen er forenklet og bakgrunnshistorien er nedprioritert. Dette høres da ikke spesielt morsomt ut?

Ikke alene

Hele ideen bak spillet er at FF:CC bør spilles med venner. Det er riktignok en enkeltspillermodus med, men spiller du alene kommer spillets mangler ganske tydelig frem. Her er det samarbeid med kompiser som gjelder. Du kan koble opptil fire GBA-maskiner til din GameCube, og hver av disse kontrollerer en karakter. Mesteparten av spillet foregår selvsagt på TVen, men du bruker GameBoyene til å bevege deg rundt og gå inn på menyer. Alle våpen og tilbehør du har på deg velges via din GameBoy, du kan sjekke statistikker og annen informasjon på din lille skjerm, og det fungerer meget bra. Én av spillerne har rollen som lagleder, og vedkommende har også tilgang til kart på sin GameBoy Advance. Dette skaper skikkelig teamwork, og forårsaker samtidig mye latter og moro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer