Her er Nintendos vårnyheter

Vi tar en titt på Nintendos kommende spill denne våren. Final Fantasy Crystal Chronicles og det nye Metal Gear Solid-spillet er blant deres største titler, og endelig kommer mulighetene for å koble sammen GBA og GameCube til sin rett.

Publisert
Sist oppdatert

På den siste E3-messen snakket Nintendo svært mye om mulighetene til å koble sammen GameBoy Advance og den stasjonære GameCube-konsollen. Vi har imidlertid enda ikke sett noen virkelig imponerende eksempler på hvordan dette fungerer. Ikke før nå, for Final Fantasy: Crystal Chronicles tar disse mulighetene til et nytt nivå.

Her er Nintendos vårnyheter


FF:CC er det første Final Fantasy-spillet på en Nintendo-maskin på veldig lenge. Serien har i mange år vært eksklusiv for PlayStation, men nå begynner det altså å dukke opp spinoff-spill på GameCube. Crystal Chronicles har egentlig ikke spesielt mye til felles med de PlayStation 2-eksklusive FF-spillene, da fokuset er mer på action enn historie og rollespill. Karakterene og verden er helt nye, kontrollen er forenklet og bakgrunnshistorien er nedprioritert. Dette høres da ikke spesielt morsomt ut?

Ikke alene

Hele ideen bak spillet er at FF:CC bør spilles med venner. Det er riktignok en enkeltspillermodus med, men spiller du alene kommer spillets mangler ganske tydelig frem. Her er det samarbeid med kompiser som gjelder. Du kan koble opptil fire GBA-maskiner til din GameCube, og hver av disse kontrollerer en karakter. Mesteparten av spillet foregår selvsagt på TVen, men du bruker GameBoyene til å bevege deg rundt og gå inn på menyer. Alle våpen og tilbehør du har på deg velges via din GameBoy, du kan sjekke statistikker og annen informasjon på din lille skjerm, og det fungerer meget bra. Én av spillerne har rollen som lagleder, og vedkommende har også tilgang til kart på sin GameBoy Advance. Dette skaper skikkelig teamwork, og forårsaker samtidig mye latter og moro.

Her er Nintendos vårnyheter


Vi fikk ikke spilt lenge nok til å sette oss inn i bakgrunnshistorien, men det er klart at den ikke er like omfattende som i de tradisjonelle FF-spillene. Kontrollsystemet er også svært enkelt, i og med at du kun bruker GBA-knappene til å styre karakterene. For eksempel bytter du våpen og utstyr ved å trykke på skulderknappene, noe som går raskt men kan også være forvirrende. Derfor er det lurt at dine kompiser beskytter deg mens du utstyrer deg.

Grafisk ser spillet meget lovende ut, med nydelig, tegneserieaktig stil. Det er søtt og fargerikt, men har fremdeles et visst Final Fantasy-preg over seg.

Vi ser frem til å prøve fullversjonen av spillet i nærmeste fremtid, og kommer tilbake med en full anmeldelse snart.

Snake er tilbake

Her er Nintendos vårnyheter


Den andre store tittelen Nintendo satser på i løpet av mars, er selveste Metal Gear Solid: Twin Snakes. Det er altså en remake av det klassiske PlayStation-spillet fra 1998, med forandringer i spillbarheten og forbedret teknologi. Bakgrunnshistorien er den samme: Solid Snake skal snike seg inn i en hemmelig Antarktis-base for å utrydde en terroristorganisasjon. Forandringene ligger i kontrollsystemet (det er hentet flere elementer fra Metal Gear Solid 2), kunstig intelligens, nye filmklipp og selvfølgelig skarpere, mer detaljert grafikk. Vi gleder oss til å igjen fordype oss i Metal Gear-universet, og kommer også tilbake med en full test av spillet med en gang vi mottar en fullversjon.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer