Her er Olympus E-620

Avansert kamera med beskjeden størrelse.

Dette er E-620; Olympus nyeste speilreflekskamera.
Dette er E-620; Olympus nyeste speilreflekskamera. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I rekken av kameralanseringer i ukene før årets PMA-messe er det i dag Olympus' tur til å annonsere et nytt speilreflekskamera. E-620 vil fase ut E-520, og Olympus' speilrefleksrekke da blir seende slik ut:

E-420E-520 (vår test)E-620E-30E-3

Vi har vært på besøk hos Olympus og sett den nye modellen i aksjon. E-620 er tydelig inspirert av E-420 hva utseende angår (dog med et litt bedre grep), betjeningen minner mest om E-520 og "under panseret" er mye arvet fra storebror E-30.

Spesielt skal autofokusen være bedre enn den er på E-520, med 7 punkter fremfor tre, og hvor 5 av punktene er kryssensorer. Også autofokusen ved bruk av live view (der du ser levende bilde på skjermen når du skal komponere bildet) er forbedret, noe vi også la merke til da vi fiklet litt med kameraet. Hastigheten er dog ikke på høyde med Sony Alpha A350; ei heller med Panasonic Lumix DMC-G1.

I følge Olympus skal E-620 gi nøyaktig samme bildekvalitet som E-30; altså med samme brikke, lysmåler og prosessering, men E-30 har en enda bedre bildestabilisator i kamerahuset. Kameraet har for øvrig spor både for CompactFlash- og xD-minnekort og kan styre inntil 3 trådløse blitsgrupper, som også gjelder for de andre kameraene i Olympus nåværende utvalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer