Her er Panasonics super-nettbrett

Sjekk den oppløsningen!

Legg til et tastatur, og dette nettbrettet kan ta livet av den stasjonære PC-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Legg til et tastatur, og dette nettbrettet kan ta livet av den stasjonære PC-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Under årets CES-messe har vi sett flere eksempler på store nettbrett, samt hybrider mellom stasjonære alt-i-ett PC-er og nettbrett. Den største hybriden kommer fra Lenovo, og er på hele 27 tommer. Den kan du lese mer om senere her på DinSide.

Fire ganger HD-oppløsning

Men ingen av disse kan måle seg med Panasonics 4K Tablet. Dette brettet har en multiberøringsfølsom IPS-skjerm på 20 tommer, med en oppløsning på hele 3840 x 2560 piksler, som betyr en pikseltettet på 230 ppi. Til sammenlikning har iPad med retinaskjerm en oppløsning på 2048 x 1536 og en pikseltetthet på 264 ppi, mens det nylig annonserte Google Nexus 10-nettbrettet har en oppløsning på 2560 x 1600 og pikseltetthet på 300 ppi.

Bredde/høyde-forholdet på skjermen er 15:10, og brettet veier 2,4 kg. Med en tykkelse på en knapp centimeter hevder Panasonic at det er tynnere enn alle andre brett med denne skjermstørrelsen (ikke det at det finnes særlig mange).

Fullblods PC

På innsiden sitter en Intel Core i5 3427U-prosessor på 1,8 GHz, en prosessor som også sitter i mange ultrabooks. Du får også 4 GB RAM som skal kunne utvides til 16 GB, samt en SSD på 120 GB. Operativsystemet er Windows 8 Professional. Dette er altså en fullblods PC i nettbrett-fasong. Med et stativ og et eksternt tastatur kan den erstatte stasjonære PC-er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer