Her er PC-fremtiden

Fremtidens stasjonære PC-er blir multitrykkfølsomme. Denne høsten kommer mange av dem i butikkene.

Her er PC-fremtiden
Publisert
Sist oppdatert

Berlin, DinSide Data: Alle som har prøvd en iPhone, vet hvor elegant en multi-trykkfølsom skjerm er. Du kan bruke to fingertupper for å snu bilder, forminske og forstørre, dra pekefingeren for flytte, og tappe lett på krysset for å lukke vinduer.

Og hva skal du med et fysisk tastatur når du får opp et full-størrelse virtuelt tastatur på skjermen som du med litt trening skriver like raskt på?

Eller hva med kontrollpaneler, og virtuelle instrumenter som piano og gitarer? Multitrykk gir et utall av tenkelige og utenkelige muligheter.

PC-bransjen ser i hvert fall for seg at dette fort kan bli det nye, hotte - og kanskje være med på å redde den stasjonære PC-en i framtiden. Og det hele er mulig takket være Windows 7, som er det første operativsystemet med innebygd støtte for multitrykk.

Denne demovideoen viser litt av hvordan Windows 7 åpner for en helt ny verden i PC-sammenheng:

Under årets IFA-messe i Berlin hadde så og si alle de store produsentene klare minst én multitrykk-skjerm med innebygd PC. Og selv om PC-kassa er borte, behøver det ikke bety at det er noen pingle-maskiner det er snakk om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.