Best i test bærbar PC

Her er PC-testvinnerne 1. halvår 2017

Tre modeller som gjorde spesielt godt inntrykk.

TRE VINNERE: Dinside har plukket ut tre PC-modeller som alle får Best i test-stempel. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås
TRE VINNERE: Dinside har plukket ut tre PC-modeller som alle får Best i test-stempel. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

PC-testene har vært blant våre viktigste helt siden Dinside-oppstarten for snart 20 år siden. Og til tross for dystre spådommer om PC-ens død, selges det fortsatt rundt en million PC-er og klienter i Norge i året. Interessen er også stor blant Dinsides 1,5 millioner lesere, hver gang vi publiserer en ny test.

Men den klassiske PC-en er i forandring. Stadig flere av modellene vi får inn på testbenken er såkalte hybrider med berøringsskjerm, som både kan brukes på klassisk PC-vis og som nettbrett. Noen av dem har avtakbar skjerm, mens andre har skjermer som kan snus rundt 360 grader med flere forskjellige bruksområder.

I denne oppsummeringen har vi gått gjennom alle PC-testene vi har publisert dette halvåret, og trukket fram tre modeller som hver får et Best i test-stempel.

Vi har delt dem inn i tre klasser; klassisk PC, budsjett-PC og hybrid-PC. Til slutt har vi også trukket fram andre modeller som har fått terningkast 5, altså modeller som gir deg mer enn det du normalt kan forvente til prisen.

1. Klassisk PC

Vinner: Microsoft Surface Laptop. En av de aller fineste PC-en vi har testet noensinne, og den byr på høy kvalitet i alle ledd.

VINNER: Microsoft Surface Laptop. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VINNER: Microsoft Surface Laptop. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Det er bare å gratulere Microsoft med nok et vellykket laptop-prosjekt. Surface Laptop er ganske enkelt en meget fin og solid PC med en super skjerm, innovativ overflateløsning og gode ytelser.» Les hele testen

Merk imidlertid at den kommer med en nedstrippet Windows-utgave (Windows 10 s), men du kan oppgradere til Pro-utgaven gratis innen utgangen av året.

2. Budsjett-PC

Vinner: Acer Swift 3. Vi har testet flere modeller fra Acer denne våren, og alle er beviser på at den gamle storprodusenten igjen er å regne med. Aller best inntrykk på oss gjorde Acer Swift 3, som byr på en opplevelse du normalt må betale langt mer for.

VINNER: Acer Swift 3. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VINNER: Acer Swift 3. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Årets første sekser på terningen går til Acer Swift 3. Vel fortjent, og soleklart anbefalt produkt dersom du ser etter en PC i den populære mellomklassen.»
Les hele testen

Vi har også gjort teoretiske sammenlikninger av PC-tilbud i lavprissegmentet, den siste ble publisert nå i august, der vinneren kostet 3.690 kroner. Du finner oversikten her.

3. Hybridklassen

Vinner: Lenovo Yoga 910. Etterfølgeren til fjorårsvinneren Yoga 900S, imponerte med en av de beste skjermene vi har sett noen gang. Den kan brettes helt rundt, slik at den dekker baksiden. Dermed har du et nettbrett.

VINNER: Lenovo Yoga 910. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VINNER: Lenovo Yoga 910. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Dette er en super PC som vi vil huske spesielt for den svært skarpe og gode skjermen med den tynne rammen. Dette er en PC som innbyr til mye bruk, både fordi den er solid og fordi den er behagelig å bruke.» Les hele testen

Disse fikk terningkast 5

I tillegg til de nevnte testvinnerne, har flere andre PC-er, hybrider og nettbrett fått terningkast 5. Få også med deg testene av disse:

Microsoft Surface Pro (nettbrett)
Apple iPad Pro (nettbrett)
Dell XPS 13 Infinity (klassisk PC)
Microsoft Surface Book (hybrid)
Acer Swift 7 (klassisk PC)
HP Spectre X360 (hybrid)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer