Her er Shuttles 1.000-kroners PC

KPC er langt kraftigere enn sine bærbare konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye snakk om billige PCer den siste tiden, ikke minst denne fra britiske Elonex, som har fått en prislapp på 99 pund. Bærbare PCer selges dessuten her til lands for under 3.000 kroner.

PC-produsenten Shuttle er mer kjent for sine plasseringsvennlige mini-stasjonære PCer enn billig-produkter, men nå har de kastet seg inn i kampen også i dette segmentet, med modellen KPC. Konseptet ble første gang vist på CES i januar, og nå er den første utgaven klar for butikkhyllene.

KPC NewEgg har fått en veiledende prislapp i USA på 199 dollar, noe som tilsvarer litt over 1.000 norske kroner. I tillegg trenger man naturligvis en skjerm, noe som ikke følger ikke med.

I fronten sitter et akryl-deksel, bak dette kan man plassere bilder eller "skins", og kabinettet kommer for øvrig i flere forskjellige farger.

Fullblods og grønn

Men i motsetning til de bærbare PCene til samme pris, som mange vil karakterisere som avanserte kalkulatorer, er KPC en maskin som fint kan kjøre fullverdige operativsystemer og programmer uten problemer. På innsiden sitter nemlig en 1,8 GHz Intel Celeron 430-prosessor, 512 MB minne, Gigabit LAN, 5.1 HD-lyd og integrert Intel GMA 950 grafikkbrikke. Maskinen er også utstyrt med en helt vanlig 80 GB harddisk. Det ser ikke ut til å være plass til innebygd DVD-drev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer