Her er Shuttles 1.000-kroners PC

KPC er langt kraftigere enn sine bærbare konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye snakk om billige PCer den siste tiden, ikke minst denne fra britiske Elonex, som har fått en prislapp på 99 pund. Bærbare PCer selges dessuten her til lands for under 3.000 kroner.

PC-produsenten Shuttle er mer kjent for sine plasseringsvennlige mini-stasjonære PCer enn billig-produkter, men nå har de kastet seg inn i kampen også i dette segmentet, med modellen KPC. Konseptet ble første gang vist på CES i januar, og nå er den første utgaven klar for butikkhyllene.

KPC NewEgg har fått en veiledende prislapp i USA på 199 dollar, noe som tilsvarer litt over 1.000 norske kroner. I tillegg trenger man naturligvis en skjerm, noe som ikke følger ikke med.

Her er Shuttles 1.000-kroners PCI fronten sitter et akryl-deksel, bak dette kan man plassere bilder eller "skins", og kabinettet kommer for øvrig i flere forskjellige farger.

Fullblods og grønn

Men i motsetning til de bærbare PCene til samme pris, som mange vil karakterisere som avanserte kalkulatorer, er KPC en maskin som fint kan kjøre fullverdige operativsystemer og programmer uten problemer. På innsiden sitter nemlig en 1,8 GHz Intel Celeron 430-prosessor, 512 MB minne, Gigabit LAN, 5.1 HD-lyd og integrert Intel GMA 950 grafikkbrikke. Maskinen er også utstyrt med en helt vanlig 80 GB harddisk. Det ser ikke ut til å være plass til innebygd DVD-drev.

Her er Shuttles 1.000-kroners PCPå baksiden sitter blant annet fire USB 2.0-porter, lydkontakter, nettverkskontakt og VGA-utgang.

Operativsystemet er en Linux-variant, Foresight Linux, som skal være spesielt enkel i bruk. Programmene OpenOffice, Firefox og Pidgin, samt åpen kildekodeprogrammer for medieavspilling og bildebehandling følger med, i følge Winfuture.de.

Operativsystemet er Foresight Linux
Operativsystemet er Foresight Linux Vis mer


Shuttle fremhever videre at KPC skal være "grønn" og miljøvennlig, da den aldri vil trekke mer enn 55 watt. KPC kommer også som halvfabrikata uten harddisk, minne og prosessor. Da er prisen $99.

Det er ikke kjent om når KPC eventuelt blir å finne på det norske markedet.

For mer informasjon, se Shuttle USA.

Les også:
Lanserte bærbar til 1.000 kroner
Test av Asus EEE (Itavisen)
Bærbar PC med Vista: 2.990 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer