Sonos Roam

Her er Sonos' nye bærbare høyttaler

Endelig en Sonos-høyttaler som passer i veska.

OFFISIELL: Sonos Roam er selskapets rimeligste høyttaler til nå og kommer til Norge i april med en prislapp på 1799 kroner. Foto: Sonos
OFFISIELL: Sonos Roam er selskapets rimeligste høyttaler til nå og kommer til Norge i april med en prislapp på 1799 kroner. Foto: Sonos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sonos er kongen av såkalte multiromshøyttalere, som lar deg spille samme musikk over flere rom samtidig.

Høsten 2019 lanserte de endelig en bærbar høyttaler man kunne bruke også ute av huset. Men Sonos Move er både stor og dyr, og mange kunne nok tenke seg en litt mer håndterlig variant.

Nå har selskapet nettopp avslørt sin nye høyttaler, Sonos Roam, der veldig mye informasjon allerede hadde lekket ut før helga hos det anerkjente teknologinettstedet The Verge.

Kan brukes på farten

Sonos Roam er en ny og enda mindre bærbar høyttaler som minner mer om de populære Ultimate Ears Boom-høyttalerne. Liten og hendig - den måler 16,8 x 6,2 x 6 centimeter og veier 430 gram.

KJENT DESIGN: Roam ser ut som en mer kompakt utgave av selskapets høyttalere. I toppen sitter knapper for musikkavspilling. Foto: Sonos
KJENT DESIGN: Roam ser ut som en mer kompakt utgave av selskapets høyttalere. I toppen sitter knapper for musikkavspilling. Foto: Sonos Vis mer

Prisen blir 1799 kroner når høyttaleren lanseres i Norge 20. april. Langt billigere enn storebroren Move, som kostet 4000 kroner ved lansering. Sistnevnte er også seks ganger større både hva gjelder vekt og volum.

Akkurat som Move støtter Roam musikkavspilling over både Bluetooth (på farten) og Wi-Fi (hjemme på Sonos-systemet ditt). Byttingen skal skje helt sømløst ifølge Sonos, og en ny funksjon er muligheten til å holde play-knappen inne for å «kaste» lyden til nærmeste Sonos-høyttaler når du er hjemme.

Høyttaleren støtter også Sonos' Trueplay-funksjon, der mikrofoner i høyttaleren hele tiden måler akustikken rundt og tilpasser lydbildet deretter, enten du bruker WiFi eller Bluetooth. Sonos skryter selvsagt av lyden på Roam og påstår at den serverer lyd man ikke trodde var mulig fra en så kompakt høyttaler.

Flere detaljer

Den støtter stemmestyring med Siri, Amazon Alexa og Google Assistant. Og den har støtte for AirPlay 2.

Batteritiden skal være på 10 timer, og når musikk ikke spilles, går den raskt i standby der den kan være opptil 10 dager på én lading. Det er omtrent det samme vi erfarte med den større Move-utgaven.

I motsetning til Move er imidlertid Roam fullstendig vanntett (IP67 - 30 minutter på én meters dyp). Storebroren er bare vannavvisende, altså tåler den litt regn og å bli sølt på.

Roam kan lades med den medfølgende USB-C-kabelen, men støtter også trådløs lading, så du kan lade den på ei ladeplate om du har en, eller kjøpe Sonos' egen som passer som hånd i hanske. Den koster rundt femhundrelappen.

Vi har bedt om å få låne et testeksemplar av Sonos Roam, så se opp for test av Sonos minstemann på Dinside i overskuelig fremtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer