Her er Spotify-opptakeren

Det måtte komme. Forvandler sangene du lytter til til MP3-filer.

Her er Spotify-opptakeren
Publisert
Sist oppdatert

Du vil kanskje rynke på pannen når du leser dette, men mange vil hevde at det faktisk er fullt lovlig å spille inn musikk og video fra streamingtjenester, så lenge opptakene skal brukes privat og ikke videreformidles til andre*

(* Se oppdatering nederst i saken)

Dette ble avgjort tidlig på 80-tallet, i "Betamax-saken" i USA, som faktisk regnes som en av hovedgrunnene til at videospillere med opptaksfunksjon etter hvert ble allemannseie.

Les også: Musikk-piratene går nye, lovlige veier

Den digitale tidsalderen med online fildeling gjør det imidlertid langt mer fristende å dele slikt innhold, men så snart du deler filene dine, forsvinner en hver tvil. Det er ulovlig.

Fra lydstrøm til MP3-filer

Vi har flere ganger tidligere omtalt programmer som tar opp det du hører gjennom lydkortet, og lagrer lyden som filer på harddiskenn. Spotify Recorder ligger i samme kategori, og spiller inn musikken du lytter til på Spotify helt automatisk, og lagrer den i form av MP3-filer i "Min Musikk"-mappen, ferdig tagget og formatert. Men altså: En sang på fire minutter tar fire minutter å lagre. Det er opptak det er snakk om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer