Her er svineinfluensa-sangen

Komponerte sang basert på virusets DNA. Hør den her.

VIRUS-MUSIKK: Stephan Zielinski fra USA har laget en sang basert på virusets genetiske oppbygning, melder CNN. Foto: Science Photo Library
VIRUS-MUSIKK: Stephan Zielinski fra USA har laget en sang basert på virusets genetiske oppbygning, melder CNN. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tanken på en svineinfluensapandemi får enkelte til å hamstre Tamiflu og ansiktsmasker. Andre henter fram sin indre komponist.

Det inspirerte i alle fall Stephan Zielinski (41) fra San Fransisco i USA til å lage en sang, skriver CNN.

Hør hele sangen på www.stephan-zielinski.com.

Les også:Slik unngår du smitteAlt om navneforvirring rundt «svineinfluensa»- Skaper unødvendig hysteriKan du avbestille ferien pga svineinfluensaen?Hvor redd bør du være?

Lager DNA-musikk

Den nye virusstammen med influensa – mest kjent som «svineinfluensa», men som EU onsdag døpte om til «novel flu» (nyinfluensa) – er en undertype av influensavirus A, kalt H1N1.

Les mer her: Ikke mer svineinfluensa

Bokstavene står for overflateproteinene hemagglutinin (H) og neuraminidase (N) som finnes i viruset.

Med utgangspunkt i den genetiske sekvensen av hemagglutinin lagde Zielinski en dataalgoritme som gjorde den om til musikk.

Les også: De farligste smittesykdommene

Vanskeligere å lage vaksine

Zielinski er verken biolog eller musiker, men en skribent, fotograf, dataprogrammerer og blogger som liker å lage musikk på fritida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer