Her er Windows' hemmeligheter

Under Windows Vista-overflaten finnes det flere smarte programmer, spesielt for avanserte brukere.

Publisert
Sist oppdatert

Mye kan sies om Windows Vista, og selv om det meste er sagt allerede, er det et ubestridelig faktum at Microsofts siste operativsystem er det mest komplette så langt - i hvert fall med hensyn til funksjonalitet.

De aller fleste programmene finner du på den nye startmenyen, enten ved å bla deg fram som før, eller ved å bruke den nye søkelinjen. Men det er også noen programmer som ikke har fått plass på startmenyen, enkelte av dem er faktisk ganske så smarte. De fleste er programmer som er tiltenkt administratorer, og kompleksiteten er derfor ofte stor. Har du en standard brukerkonto er det ikke sikkert du får kjørt programmene i det hele tatt.

Det er viktig å understreke at en del av programmene som det refereres til under, er myntet på avanserte brukere, og det anbefales ikke å eksperimentere med dem med mindre du er helt sikker på hva du gjør. Mange av programmene finnes for øvrig også i Windows XP.

1. KlistrelapperDette er en smart funksjon som lar deg lage gule huskelapper med tekst, skriblerier og/eller lyd. Alle lapper blir automatisk lagret, og blir liggende i bunken av klistrelapper til du sletter dem. Programmet startes ved å skrive StikyNot og trykke enter-tasten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer