Her er Windows valgfritt

Norsk PC-produsent lar kjøperen bestemme innmaten i maskinene selv.

Her er Windows valgfritt
Publisert
Sist oppdatert

Å selv bestemme hvilke deler som skal sitte i PC-en har i årevis vært en selvfølgelighet i nettbutikkenes PC-konfiguratorer. Men vi snakker da først og fremst om stasjonære maskiner.

Når du skal kjøpe bærbar PC har du som regel ikke den samme friheten. De store PC-merkene er nesten enerådende på markedet, og modellene kommer som regel ferdigkonfigurert i 1-3 varianter. Et unntak er Dell, et annet er den norske PC-produsenten Multicom.

Ensom på bjerget

Selskapet er nå alene om å bygge bærbare PC-er i større skala her til lands. For noen år siden var det flere norske produsenter med store bærbar-satsninger, blant dem både Komplett.no, Cinet, Zepto og PS.no, men de har gitt opp en etter en ettersom de store anerkjente merkene har blitt billigere og billigere som resultat av stordrift.

- Vi var de første som startet med dette, har lang erfaring med PC-produksjon og gode kontakter hos produsentene, svarer Hilde Hansen hos Multicom på spørsmål fra DinSide om hvordan det er mulig fortsatt har en betydelig satsning på selvbygg.

I nettbutikken finnes i skrivende stund 13 Multicom-modeller, fra den rimeligste minibærbare til under 3000 kroner til den kraftigste med i7-prosessor, 6 GB minne og SSD til 30.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer