Prissammenlikning av nettskyen

Her får du mest skylagring for pengene

Har mange av de samme funksjonene, men hvor er det billigst?

NETTSKYEN: Mye å velge mellom, men hvor får man mest for pengene? Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
NETTSKYEN: Mye å velge mellom, men hvor får man mest for pengene? Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere personer lagrer filer, bilder og video i nettskyen. En av fordelene med å bruke skylagring, er at man har tilgang til dem på PC, nettbrett og mobil så å si uansett hvor man befinner seg i verden.

Hvis du er interessert i å lese mer om nettskyen, for eksempel hvordan du kommer i gang, anbefaler vi å sjekke ut «Kom i gang med nettskyen». Sørg også for å få med deg del 2.

Mens du i sakene over lærer hvordan du lagrer filer, bilder og video i nettskyen, vil vi i denne sammenlikne prisene på de ulike tjenestene. Apple iCloud, Dropbox, Google Drive og Microsoft OneDrive er blant de største i verden, men man finner også interessante alternativer som norske Jottacloud.

Felles er at alle, utenom Apple, tilbyr en app på Windows, macOS, Android og iOS. iCloud er ikke tilgjengelig som app på Android.

Forklaring

  • GB = gigabyte.
  • TB = terabyte.
  • 1024 megabyte tilsvarer 1 GB.
  • 1024 gigabyte tilsvarer 1 TB.

Så mye får du gratis

Samtlige tjenester i denne sammenlikningen tilbyr et gratisabonnement i tillegg til de andre pakkene. Hvor mye man får gratis varierer fra 2 til 15 GB, og det er hos Google man får aller mest. Dropbox tilbyr minst gratis lagringsplass, kun 2 GB.

I sjiktet mellom 50 og 200 GB, finner man abonnement fra Apple, Google og OneDrive. Apple tilbyr for eksempel 50 GB iCloud-lagring til 10 kroner i måneden. Man må ut med det dobbelte hos OneDrive for samme lagringskapasitet.

Google er alene om å tilby 100 GB, mens man kun hos Apple og iCloud får 200 GB.

Litt lagring Gratis 50 GB 100 GB 200 GB
iCloud5 GB10 kr29 kr
Dropbox2 GB
G. Drive15 GB17 kr
Jottacloud5 GB
OneDrive5 GB19,99 kr

Familiedeling

Flere av skylagringstjenestene tilbyr familiedeling. For eksempel tilbyr Jottacloud 5 TB som kan deles på 5 personer til 99 kroner i måneden. Apple tilbyr også deling av skyabonnementet hvor man kan dele enten 200 GB eller 2 TB med familien. I disse tilfellene deler brukerne på den totale pakken og får ikke for eksempel 2 TB hver.

Totalt seks OneDrive-brukere kan dele ett abonnement. Hver bruker får 1 TB skylagring og Office 365 som inkluderer Word, Excel, OneNote og PowerPoint. Prisen er 90 kroner i måneden, altså 15 kroner per person. Velger man årlig betalingsintervall blir prisen 899 kroner, eller drøyt 140 kroner i året per person.

Foruten Jottaclouds ubegrensede abonnement er Microsoft OneDrive familieløsning det abonnementet som totalt sett gir mest for pengene.

Mye lagringsplass

Trenger du rikelig med plass i nettskyen, må du se andre steder enn OneDrive som har en begrensning på 1 TB. Både Apple iCloud og Dropbox tilbyr 2 TB. Her er førstnevnte desidert billigst.

Men: Hverken Apple eller Dropbox tilbyr mer enn 2 TB lagringsplass i skyen for privatpersoner.

Er du avhengig av enda mer lagring, er det Google Drive og Jottacloud som gjelder. Google selger lagringspakker på 10, 20 og 30 TB med en startpris på 899 kroner per måneden. Jottacloud på sin side tilbyr ubegrenset lagringsplass i skyen til 59 kroner. Det norske selskapet opplyser for øvrig på sine hjemmesider at kundene kan redigere Office-dokumenter i skyen uten et Office 365-abonnement.

Mye lagring 1 TB 2 TB 10 TB 20 TB 30 TB Ubegrenset
Drive89179 kr899 kr1799 kr2699 kr
Dropbox97 kr194 kr
iCloud99 kroner
Jottacloud59 kr
OneDrive65 kr

Kan lønne seg å betale årlig

Som du ser kan det være litt vanskelig å bestemme seg for hvilken tjeneste når alle tilbyr apper på de største plattformene og gjør det enkelt å laste opp og dele bilder, dokumenter, filer og video med andre.

Klarer man seg med de minste pakkene, kan 15 GB – som Google tilbyr gratis – være godt nok. Ellers tilbyr samme selskap 100 GB i måneden for 17 kroner, mens Apple er billigst på 50 GB som koster 10 kroner i måneden.

Under brukerbetingelsene til Jottacloud står det at de «begrenser ikke båndbredde eller lagringsplass på ubegrensede abonnement, men vi forbeholder oss retten til å forhindre overdrevent forbruk og misbruk av Tjenesten.»

«Abonnementet har ingen sperrer i form av båndbredde eller lagringsplass», skriver Roland Rabben, pressekontakt i Jottacloud, i en e-post til Dinside.

Han legger til:

«Vilkåret om forbehold mot misbruk av tjenesten er et viktig vilkår som kommer alle kundene til gode. Det sikrer at Jottacloud som leverandør kan hindre at enkeltbrukeres overdrevne nettverk- og lagringsbruk kan ødelegge for alle andre brukere».

Totalt sett tilbyr Jottacloud den rimeligste løsningen. Ingen andre er i nærheten av å tilby ubegrenset lagring til 59 kroner i måneden. Det er også verdt å nevne Microsoft OneDrive og Office 365 som det mest attraktive valget. For 142 kroner i året får seks personer 1 TB lagring hver og tilgang på den omfattende kontorpakken Office 365.

Merk også:

  • Dropbox oppgir prisene i euro. Vi har omregnet til norske kroner med kurs fra fredag 23. november.
  • Google tilbyr flest ulike abonnementer: 15 GB (gratis), 100 GB, 1, 2, 10, 20 og 30 TB.
  • I noen tilfeller er det rimeligere å velge årlig betaling på tjenestene Dropbox, Google Drive, Jottacloud og OneDrive:
Årlig betaling 100 GB 1 TB 2 TB Ubegrenset
Drive170 kr899 kroner
Dropbox966 kr1940 kr
Jottacloud590 kr
OneDrive649 kr

Hvilken skylagringstjeneste foretrekker du?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer