Playstation og Xbox

Her får du spillene billigst

Vi har undersøkt om spillene er billigst i butikk eller PlayStation Store / Xbox Store.

SPILL: Bør du kjøpe fysisk eller digitale kopier av spill? Vi gir deg oversikten. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SPILL: Bør du kjøpe fysisk eller digitale kopier av spill? Vi gir deg oversikten. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag lanseres PlayStation 5, og norske kunder slår omsider kloa i den etterlengtede spillkonsollen. Xbox Series X og Series S ble tilgjengelig forrige uke, så der er spillerne for lengst i gang med den nye konsollegenerasjonen.

Mange har fått den triste beskjeden om at de ikke får konsoll ved lansering, men er du en av de heldige som får PlayStation 5 i dag eller i nærmeste fremtid, eventuelt har skaffet deg en av de nye Xboxene, har du sikkert planer om å kjøpe spill.

Kan spille gamle spill

Både PlayStation 5 og Xbox Series X og S er bakoverkompatible. Det betyr at de kan spille så å si samtlige spill som er utviklet for henholdsvis PlayStation 4 og Xbox One.

Det betyr at hvis du enten har fysiske eller digitale PS4-/Xbox-spill kan du sette inn disken eller laste ned spillet direkte til den nye konsollen. Med selvsagt ett unntak: PS5 Digital Edition og Xbox Series S støtter kun digitale spill ettersom konsollene ikke har diskdrev.

Har du en av de digitale konsollene, har du i hovedsak bare ett alternativ ved kjøp av spill. Nemlig i konsollens digitale spillbutikk. Du kan også handle via diverse nettbutikker som selger spillkoder, men utvalget varierer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer