Her finner du de beste gratisprogrammene

Det finnes mange nettsteder som etter hvert har store samlinger med gratisprogrammer. Ikke alle er like enkle å bruke. Her er våre favoritter.

Publisert
Sist oppdatert

Den som leter vil finne, men det kan ofte være en vanskelig jobb å skille klinten fra hveten. Spesielt gjelder dette gratisprogrammer, som ofte er befengt med spyware og ulumskheter. Å utvikle gratisprogrammer er forståelig nok ikke noen lukrativ bransje, og derfor tyr mange til slike løsninger for å tjene noen grunker.

Det gjelder forsåvidt ikke bare bare utviklerne, men også nettstedene som tilbyr slike samlinger har også ofte mange kreative metoder for å tjene penger. Resultatet kan for eksempel være nye verktøylinjer i nettleseren din, med lenker til alt fra gambling til sexleketøy, og som viser seg helt umulig å fjerne.

Det er heldigvis ikke slik alle steder, her er et knippe "trygge" steder:

Her finner du de beste gratisprogrammene


Filehippo

Ikke den største samlingen, men har til gjengjeld vært svært nøye med utvalget. 9 av 10 programmer her er freeware og åpen kildekode, mens shareware som kun kan benyttes i en avgrenset periode er godt merket. Oppdateres daglig med både nye beta- og ferdige versjoner. Anbefales!

Her finner du de beste gratisprogrammene


Snapfiles

Dette er definitivt en av våre favoritter. Har egen freeware-seksjon som bare inneholder programmer som du kan laste ned og bruke, helt uten begrensninger. I tillegg til å ha en svært stor samling, kan brukere av Snapfiles gi karakterer til programmene. På den måten får du raskt et hint om hva som er verd og hva som ikke er verd å ta en titt på.

Her finner du de beste gratisprogrammene


Fileforum

Fileforum gir i likhet med Snapfiles deg muligheten til å gi karakterer til programmene, og er ofte blant de aller raskeste til å legge ned nye versjoner av programmene. Her er det blandet freeware, åpen kildekode og shareware, men enkelt å se hva som er hva.

Her finner du de beste gratisprogrammene


Nonags

Som navnet antyder - her er det ikke mye popups og andre plagsomme elementer. Nonags er en svært fyldig samling gratisprogrammer som oppdateres ofte, og de fleste programmene er vurdert av nettstedet. I det siste har Nonags krydret samlingen med noen sponsorlenker til programmer som koster penger, men disse er i hvert fall godt merket.

Andre gode

Obligatoriske download.com er verd et besøk, selv om vi synes det er litt vanskelig å se hva som er freeware og hva som er shareware. Er du tilhenger av åpen kildekode kommer du ikke unna sourceforge.net. Hvis du ønsker tilgang til DinSides eget arkiv av omtaler av gratisprogrammer, finner du det her.

Bruk også debatten under for å tipse andre lesere om gode steder som tilbyr gratisprogrammer!

Tilbake til helgemoro

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer