Her finner du de beste gratisprogrammene

Det finnes mange nettsteder som etter hvert har store samlinger med gratisprogrammer. Ikke alle er like enkle å bruke. Her er våre favoritter.

Publisert
Sist oppdatert

Den som leter vil finne, men det kan ofte være en vanskelig jobb å skille klinten fra hveten. Spesielt gjelder dette gratisprogrammer, som ofte er befengt med spyware og ulumskheter. Å utvikle gratisprogrammer er forståelig nok ikke noen lukrativ bransje, og derfor tyr mange til slike løsninger for å tjene noen grunker.

Det gjelder forsåvidt ikke bare bare utviklerne, men også nettstedene som tilbyr slike samlinger har også ofte mange kreative metoder for å tjene penger. Resultatet kan for eksempel være nye verktøylinjer i nettleseren din, med lenker til alt fra gambling til sexleketøy, og som viser seg helt umulig å fjerne.

Det er heldigvis ikke slik alle steder, her er et knippe "trygge" steder:

Filehippo

Ikke den største samlingen, men har til gjengjeld vært svært nøye med utvalget. 9 av 10 programmer her er freeware og åpen kildekode, mens shareware som kun kan benyttes i en avgrenset periode er godt merket. Oppdateres daglig med både nye beta- og ferdige versjoner. Anbefales!

Snapfiles

Dette er definitivt en av våre favoritter. Har egen freeware-seksjon som bare inneholder programmer som du kan laste ned og bruke, helt uten begrensninger. I tillegg til å ha en svært stor samling, kan brukere av Snapfiles gi karakterer til programmene. På den måten får du raskt et hint om hva som er verd og hva som ikke er verd å ta en titt på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer