Her finner du gratis bilder

På jakt etter bilder du kan bruke helt gratis? Her er fem fine nettsteder.

http://www.flickr.com/photos/absolutely_loverly/ / CC BY 2.0
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internett er en gigantisk ressurs for å finne informasjon om nesten hva det skulle være, men selv om det finnes et hav av tekst, bilder, videoer og annet innhold rundt om på nettet, er det ikke dermed sagt at det er fritt frem å bruke dette innholdet som du vil.

Spesielt med tanke på bilder er det ikke alle som har fått med seg at de fleste bildene på nettet er beskyttet av åndsverkloven. Dog finnes det nettsteder som tilbyr deg å laste ned bilder og bruke dem som du vil helt gratis. Her er noen av dem:

Flickr - http://www.flickr.com/Yahoo!-eide Flickr er verdens største nettsamfunn for bildeutveksling og fikk selvsagt plass da vi dro igjennom de 25 beste nettjenestene for en tid tilbake. Her kan brukerne laste opp bilder og vise til andre, der man selv velger hva slags lisens man vil sette på bildene man har lastet opp.

Mange av bildene er lisensiert under en såkalt Creative Commons-lisens, som betyr at du kan laste ned og bruke bildet under visse forutsetninger. Den mest liberale varianten, Attribution, lar deg bruke verket så lenge du angir hvem som står bak verket på en måte som vedkommende har angitt, for eksempel slik vi har gjort på toppbildet i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.