Her gikk Microsoft i fella

Gadd ikke lytte til hva folk ville ha.

Her gikk Microsoft i fella
Publisert
Sist oppdatert

Det er én ting som kjennetegner de aller fleste kommersielle suksesser: De er så enkle at alle og en hver kan ta dem i bruk uten å lese instruksjonsboka først.

Det finnes utallige eksempler på smarte oppfinnelser som har gått i dass fordi de rett og slett har vært for vanskelige å bruke eller skjønne. Ikke minst er dette et faktum innen programvarebransjen.

Når programvaren blir for kompleks, er det stor fare for at den skremmer mer enn den lokker, uansett hvor fantastisk bra den egentlig er.

Slike programmer er gjerne ressurskrevende, trege, og blir gjerne kalt "bloated", eller oppsvulmet på godt norsk. Og det er slett ikke noe kompliment.

Og har man først klart å lage et program som alle bare ha, er det ikke sikkert at suksessen vil vare særlig lenge. For publikum vil på ett eller annet tidspunkt forvente en ny versjon, fordi deres behov endres i takt med nye muligheter og trender.

Det er på dét tidspunktet det virkelig avsløres hvem som er genial og hvem som tråkker rett i svulme-fella. Dessverre går mange i sistnevnte, fordi de ikke helt forstår publikums behov, og gir alt for mye plass for funksjoner og "dilldall" som de færreste ser den umiddelbare nytten av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer