Her gjør du kabel-kupp

HDMI-kabler rett fra Hong Kong til en brøkdel av prisen.

Her gjør du kabel-kupp
Publisert
Sist oppdatert

Data-, bilde- og lydkabler er ofte produkter du må betale dyrt for, og eventuelle forskjeller på kvaliteten mellom dyre og billige kabler kan ofte være vanskelig å oppdage i praksis.

Spesielt gjelder dette kabler som overfører data digitalt, der blant annet svenske Testfakta og norske TV2 Hjelper Deg har avslørt at det faktisk ikke er mulig å måle forskjeller i signalene over hodet på billige kontra dyre HDMI-kabler. Både hastigheten på testede kablene og signalene som nådde TV-en, var identiske.

HDMI-kabler er blitt standard for digital overføring av høyoppløselig materiale (audio/video) til TV, fra for eksempel mottakerbokser, Blu-ray- og DVD-spillere, PC-er, mediespillere etc.

Vi var på utkikk etter en fem meter lang HDMI-kabel, og gjorde noen raske søk i norske nettbutikker. Resultatene avslørte at prisvariasjonene er skremmende store. I tabellen under har vi listet ut den billigste 5 meter lange HDMI-kablene fra hver butikk.

Deretter gjorde vi et søk i den populære Hong Kong-baserte nettbutikken DealExtreme. Kabler er blant de mest populære produktene i butikken, og prisene er kjent for å ligge svært lavt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer