Her gjør du kabel-kupp

HDMI-kabler rett fra Hong Kong til en brøkdel av prisen.

Her gjør du kabel-kupp
Publisert
Sist oppdatert

Data-, bilde- og lydkabler er ofte produkter du må betale dyrt for, og eventuelle forskjeller på kvaliteten mellom dyre og billige kabler kan ofte være vanskelig å oppdage i praksis.

Spesielt gjelder dette kabler som overfører data digitalt, der blant annet svenske Testfakta og norske TV2 Hjelper Deg har avslørt at det faktisk ikke er mulig å måle forskjeller i signalene over hodet på billige kontra dyre HDMI-kabler. Både hastigheten på testede kablene og signalene som nådde TV-en, var identiske.

HDMI-kabler er blitt standard for digital overføring av høyoppløselig materiale (audio/video) til TV, fra for eksempel mottakerbokser, Blu-ray- og DVD-spillere, PC-er, mediespillere etc.

Vi var på utkikk etter en fem meter lang HDMI-kabel, og gjorde noen raske søk i norske nettbutikker. Resultatene avslørte at prisvariasjonene er skremmende store. I tabellen under har vi listet ut den billigste 5 meter lange HDMI-kablene fra hver butikk.

Billigste 5 m HDMI-kabel, norske nettbutikker
 PrisMerke
Komplett.no349,-OEM
PS.no161,-CC
MPX489,-Cinet
SIBA399,-Champion
DEAL799,-Kenwell
Elkjøp269,-HAMA
Prisene er innhentet 4.11.2009


Deretter gjorde vi et søk i den populære Hong Kong-baserte nettbutikken DealExtreme. Kabler er blant de mest populære produktene i butikken, og prisene er kjent for å ligge svært lavt.

Det tok ikke mange minuttene før vi hadde bestilt vår kabel:

Her gjør du kabel-kupp


Kabelen ble betalt via PayPal, som belastet kreditkortet mitt med 85 kroner. Og da var frakten inkludert.

Når du først er i butikken bør du også sjekke hvilke andre kabler for digitale signaler du trenger flere av, prisene på USB-kabler, iPod-kabler og DVI-skjermkabler er blant de aktuelle du kan finne til meget gode priser.

Men husk

Hva mener du?

Verdt å bruke mye penger på HDMI-kabel? (Avsluttet)
Nei, jeg er da ikke dum!(82%) 3908
Dette aner jeg ingenting om.(10%) 475
Definitivt. Jeg merker stor forskjell(8%) 376
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Så hvorfor skal man kjøpe dyre kabler? Det kan selvfølgelig være forskjeller på dyre og billige kabler hva angår transport av analoge signaler, spesielt dersom kablene er lange. Men det er mange andre forhold som også påvirker lyd- og bildeopplevelsen, og det er slett ikke sikkert at du vil oppleve forskjeller hvis det øvrige utstyret ditt er hentet fra budsjettklassen.

Det kan også være forskjeller i levetiden, og hvor mange ganger kablene tåler å bli bøyd fram og tilbake, men det behøver ikke være de dyreste kablene som er best. I Testfakta sin test kom for eksempel en kabel til småpene 1000 kroner dårligst ut på levetid.

Kabelen vi kjøpte fra DealExtreme fungerer 100%, i hvert fall foreløpig...

OPPDATERT: En leser har tipset oss om at nettbutikken DustinHome.no selger 5 meter HDMI-kabel for 95 kroner. Frakten kommer riktig nok da i tillegg.

Kjenner du til flere gode kabeltilbud i inn- og utland? Bruk debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer