Test: Lenovo Yoga 730

Her har Lenovo gjort svært mye riktig

Den lekre Lenovo Yoga 730 byr på mye kraft i en meget kompakt innpakning.

KOMPAKT OG FIN: Lenovo Yoga 730 byr på god byggekvalitet, utmerket tastatur og god ytelse. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KOMPAKT OG FIN: Lenovo Yoga 730 byr på god byggekvalitet, utmerket tastatur og god ytelse. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Yoga-familien fra Lenovo har tidligere scoret meget bra i Dinsides tester. Dette er såkalte 2-i-1-maskiner som med enkle håndgrep kan gjøres om til nettbrett. Denne fleksibiliteten er også årsaken til navnevalget Yoga.

Oppdatert og oppgradert kjenning

Yoga 730 er oppfølgeren til fjorårets 720. Det er langt flere likhetstrekk enn forskjeller på utsiden, men på innsiden har maskinen blitt utstyrt med åttende generasjon Intel Core i5/i7-prosessor. Antall kjerner er økt fra 2 til 4, noe som gjør store utslag i ytelsen - spesielt i apper og programmer som til fulle drar nytte av flere prosessorer, samt til fleroppgavekjøring.

Maskinen kommer i en rekke forskjellige konfigurasjoner, med 13,3 og 15,6 tommer skjermer, og prisene starter på rundt 9.000 kroner.

Vårt testeksemplar med 13,3 tommer skjerm er å regne som en mellomvariant, og den koster rundt 11.000 kroner på testtidspunktet. Se oppsummeringen nederst for dagens pris.

Vi rakk aldri å få testet forgjengeren, men ut fra beskrivelsene er 730 litt lettere, litt tynnere, har fått en ekstra USB-C-port med Thunderbolt 3-støtte - og så har den fått mikrofoner som kan fange opp tale fra inntil fire meters avstand. Årsak? Den kunstige intelligensen Cortana - som kan utføre oppgaver basert på stemmen din (støttes ikke på norsk ennå, dessverre). Alternativet Alexa fra Amazon skal også støttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer