Opera Neon – nettleseren som ikke er som de andre

Her har Opera tenkt helt nytt

Frisk pust inn i nettlesermarkedet.

FRISKT PUST: Opera Neon er ikke helt som andre nettlesere. Foto: Opera/YouTube
FRISKT PUST: Opera Neon er ikke helt som andre nettlesere. Foto: Opera/YouTube Vis mer
Publisert

Nesten uansett hvilken nettleser du velger, så har de alle mye til felles: En rekke med faner du kan bytte i mellom og en relativt standardisert layout som går igjen hos de fleste.

Det gjør Opera Neon til et svært friskt pust. Nettleseren er en såkalt konsept-nettleser, der teamet hos Opera har lekt seg litt med hvordan en nettleser skal se ut.

Bobler

Den mest iøyenfallende endringen er at nettsider nå er representert med bobler. På «skrivebordet» ligger nettstedene du besøker oftest (eller har plassert der); altså litt som Operas klassiske «speed dial»-funksjon, men i mer moderne form.

Bobler brukes også på høyre side for alle nettsidene du har åpne, på samme måte som faner i en tradisjonell nettleser. Du kan dra og slippe dem for å endre rekkefølgen, eller dra dem på startskjermen for å lage en snarvei til dem.

Kjekk er også muligheten for å vise to nettsider side om side, som du enkelt kan gjøre ved å dra en boble over hovedvinduet. Grensen kan du så justere om du vil endre på hvor stor plass hver av dem tar opp.

Innebygde utklipp

På venstre side finnes det en håndfull knapper. Trykker du på kameraikonet kan du ta en skjermdump fra nettsiden du har åpen ved å markere området du vil sakse ut, og dette lagres da i galleriet bak knappen under. Derfra kan du se skjermdumpene du har tatt, samt dra og slippe dem til andre vinduer; for eksempel om du skal sende et bilde i en e-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer