Her kan du kjøpe MP3-filer lovlig

Trodde du at det bare var amerikanere som kan boltre seg i lovlige MP3-filer i milliontall? Da må du tro om igjen!

Publisert
Sist oppdatert

Digital rettighetskontroll av musikkfiler, (u)populært kalt DRM, har vist seg å være kanskje den største årsaken til at ikke flere kjøper nedlastbar musikk. Systemet setter blant annet begrensninger for hvor mange ganger musikkfilene kan kopieres mellom enheter og brennes til CD.

Den tyske musikktjenesten Musicload meldte for en tid tilbake at nesten alle innkommende supportsamtaler dreide seg om problemer knyttet til DRM-løsningen selskapet benyttet.

Og paradoksalt nok: Selv om det var plateselskapene som forlangte at filene skulle DRM-beskyttes, ble alle ekstra omkostningene knyttet til problemene kundene opplevde med systemene, belastet nettbutikkene.

Utbredelse viktigere enn kvalitet

Heldigvis har nå alle de store plateselskapene innsett at lovlig, nettbasert salg av musikkfiler, slett ikke har noen fremtid med mindre DRMen fjernes. Først ute av de store selskapene var EMI, som i første omgang tilbød hele sin musikkatalog DRM-fri gjennom markedsleder iTunes. Senere har alle de andre store plateselskapene kommet etter, i tillegg til en rekke av de mindre, uavhengige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer