Her knuses Microsoft

Hvis jeg skriver feil i adresselinja - hvem tror du leder meg til rett sted?

Her knuses Microsoft
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har kjøpt norske Fast, og har kjørt runde på runde med Yahoo! med tanke på oppkjøp. Milliarder av dollar er brukt i kampen mot Google-overmakten. Å vinne søkernes gunst står ikke uten grunn øverst på ønskelisten til Steve Ballmer og co.

Mange hevder imidlertid at kampen er fånyttes, og at Microsoft og de andre tapte kampen om søkene våre den dagen "å google" fikk plass i dagligtalen.

Og at Google kan søk er en påstand du neppe får mange til å krangle på. Men Microsoft bør vel også kunne noen triks etter hvert? Jeg bestemmer meg for å gi Live Search en sjanse.

Da Microsoft lanserte den åttende utgaven av nettleseren Internet Explorer for et par uker siden, hadde søket fått en langt mer sentral plass enn tidligere. Og for å få fullt utbytte av funksjonene må Live Search angis som standard søkemotor. Åpensindig som jeg var, svarte jeg derfor ja på spørsmålet under installasjonen om å gjøre Microsofts "Google-killer" til min eneste søkevenn.

Og la det være sagt med en gang: Microsoft har gjort en del riktig denne gangen, blant annet ved å bake inn Akselleratorer, et slags hurtigsøk som aktiveres med høyre museknapp, samt nettsted-spesifikke søk i søkefeltet øverst til høyre. Neppe noe som mange vil omtale som revolusjonerende, men verdifulle tillegg til glede for alle som fortsatt sverger til verdens mest brukte nettleser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer