Google Smart Lock

Her ligger alle passordene du har lagret

Visste du at alle brukernavn og passord du har lagret i nettleseren Chrome og mange apper, enkelt kan hentes ut fra en side på nettet - fra hvilken som helst mobil eller datamaskin?

EKSTREMT SÅRBART: Bruker du ikke to-trinns pålogging, ligger alle passordene dine svært lagelig til for uinnvidde. De trenger ikke engang tilgang til mobilen eller PC-en din. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EKSTREMT SÅRBART: Bruker du ikke to-trinns pålogging, ligger alle passordene dine svært lagelig til for uinnvidde. De trenger ikke engang tilgang til mobilen eller PC-en din. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjansen er stor for at du enten bruker en Android-basert mobiltelefon eller nettleseren Google Chrome - eller begge deler. Da bør du kjenne til funksjonen Google Smart Lock.

Slik fungerer det

Hver gang du blir spurt om du vil lagre påloggingsinformasjon (brukernavn og passord) i nettleseren, er det Google Smart Lock som tar seg av jobben. Det samme gjelder pålogging i en rekke Smart Lock-kompatible apper.

Både brukernavnene og passordene krypteres, slik at det skal være temmelig umulig for uinnvidde å få tilgang til dem.

Hvis de ikke kjenner til Google-brukernavnet og passordet ditt, da. Da får de nemlig enkelt tilgang til ALT av lagrede brukernavn og passord - selv når de ikke har direkte tilgang til PC-en eller mobilen.

Fra hvor som helst

Og her kommer det som kanskje overrasker deg aller mest: Brukernavnene og passordene dine ligger ikke lagret lokalt. De er lagret i nettskyen.

Alt kjeltringene trenger å gjøre, er å gå til nettstedet passwords.google.com fra hvor som helst, bruke dine påloggingsdata og vips:

På nettsiden listes appene og nettstedene alfabetisk. Alle brukernavnet vises i klartekst, og klikker du på øyet vises også passordet til den aktuelle tjenesten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer