Her ligger filene dine trygt

Corsairs nye minneplugger låses på en spesiell måte.

Publisert
Sist oppdatert
Maskinvarebasert lås betyr at løsningen ikke er avhengig av programvare. Dermed fungerer den like godt både for Windows-, Linux- og Mac-brukere.


Minneplugger blir stadig billigere og får stadig større kapasitet, og derfor bruker flere og flere bruker dem til å sikkerhetskopiere store datamengder, også viktige data. Men i motsetning til en ekstern harddisk og andre større lagringsenheter, har de små minnepluggene en påfallende evne til å havne på avveie.

Sårbart

De fleste av oss fyller opp minnepluggene uten en tanke for konsekvensene dersom de skulle havne i gale hender. Hvis du fikk dårlig samvittighet nå, skal du vite at det heldigvis finnes enkle og gratis metoder for kryptering av innholdet - i hvert fall for Windows-brukere.

En enkel løsning er å bruke programmet Toucan, som lar deg kryptere både mapper og enkeltfiler. Man kan bla i filstrukturen som før, men når man prøver å åpne for eksempel et Word-dokument, vil man raskt oppdage at innholdet er uleselelig.

Et annet alternativ er å bruke TrueCrypt, som kan brukes til å kryptere alt på minnepluggen, slik at ingen kan få tilgang uten å vite passord. Vi har også omtalt TrueCrypt tidligere.

Både Toucan og TrueCrypt er gratisprogrammer.

Sikkerhet i maskinvare

Her ligger filene dine trygt


Men hva om man synes dette blir for komplisert, eller bruker andre operativsystemer? Dette har minneprodusenten Corsair gjort noe med, og har lansert en minneplugg med maskinvarebasert lås, under navnet Flash Padlock. Maskinvarebasert lås betyr at løsningen ikke er avhengig av programvare. Dermed fungerer den like godt både for Windows-, Linux- og Mac-brukere.

Minnepluggen har knapper med tall, og kun den riktige tallkombinasjonen vil gi tilgang til innholdet. Taster man riktig kombinasjon indikeres dette med en grønn, åpen hengelås over knappene. Hvis ikke, vil en rød, stengt hengelåsen tydelig indikere at dataene ikke er tilgjengelig. Man kan selv definere hva som skal være koden, og minnepluggen låser seg selv i det den fjernes fra USB-porten.

Tilgjengelighet

Flash Padlock kommer i to utgaver, en med 2 GB kapasitet, og en med 4 GB kapasitet. Prisene varierer fra under 200 kroner for den minste til rundt 300 for den største. Du finner dagsaktuelle priser fra en rekke nettbutikker i DinPris.

Les også:
Det er enkelt å sikre PCen
Slik surfer du anonymt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer