Her ser du nye Spotify

Nye funksjoner som (musikk)perler på snor, nå kommer Spotify også med radio.

Nye Spotify lar deg lage egne "kanaler" som spiller tilfeldig musikk som du vil like, hvis algoritmene fungerer slik de er ment å fungere.
Nye Spotify lar deg lage egne "kanaler" som spiller tilfeldig musikk som du vil like, hvis algoritmene fungerer slik de er ment å fungere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CD-ene er snart borte fra butikkhyllene, takket være den eksplosive veksten i streamingtjenester som Wimp, Beat og Spotify. Og våre nye musikkvaner åpner for helt nye måter å både oppleve, oppdage og dele musikk på.

Å lese en musikkanmeldelse i Dagbladet for eksempel, for i samme øyeblikk å spille av musikken direkte fra anmeldelsen, er ikke lenger noen fremtidsvisjon. Dette er bare én av mange nye funksjoner som er blitt mulig i den ferskeste Spotify-klienten, ved hjelp av såkalte apps eller miniprogrammer.

Les mer om apps i Spotify

Nå har også radio-funksjonen i Spotify fått en ordentlig overhaling. Du har så langt kunne velge mellom forskjellige forhåndsprogrammerte "stasjoner" basert på sjanger, for eksempel 80-talls, Heavy Metal, etc, og så spilles musikk som passer til valget ditt:

Den nye radio-funksjonen, som foreløpig kun er tilgjengelig i en ny betaversjon av Spotify-klienten, er langt mer fleksibel. Her kan du lage dine egne stasjoner, basert på en artist eller sang du liker godt, og så sørger avanserte algoritmer for å plukke ut musikk du forhåpentligvis også vil like fra Spotifys mer enn 15 millioner låter, og legger denne i kø. Du kan fortsatt hoppe til neste spor, men du kan ikke gå tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer