Apple HomePod | TEST

Her slår de Sonos

Apples smarthøyttaler kommer seint, men godt.

MINIMALISTISK: Apples smarthøyttaler HomePod tar seg pent ut, men den har ikke kun utseendet med seg. Alle foto: Kirsti Østvang
MINIMALISTISK: Apples smarthøyttaler HomePod tar seg pent ut, men den har ikke kun utseendet med seg. Alle foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere høyttalere blir «smarte», det vil si at de er kobla til internett og har stemmestyring.

Amazon var først ute med sine Echo-høyttalere som debuterte på tampen av 2014, deretter fulgte Google etter med Home-serien (nå Nest) i 2016.

Apple var imidlertid seint ute til festen, og det var først i 2018 at de lanserte den første utgaven av sin HomePod. Høy pris og begrensninger til både tredjepartstjenester og Siri gjorde at den floppet.

Derfor lanserte selskapet en mindre og billigere versjon, HomePod mini, i 2020, mens de tok den store utgaven av markedet - fram til de slapp den i ny versjon på starten av 2023. Omsider er også smarthøyttaleren offisielt i salg i Norge med støtte for norsk.

Vi har hatt HomePod stående hjemme i noen måneder. Selv om Apple gjør mye riktig i andre forsøk, er ikke denne smarthøyttaleren for alle.

Dette liker vi

La oss ta det positive først:

+ Den er forbilledlig enkel å sette opp. Det er bare å ta høyttaleren ut av eska, plugge i strømkabelen, føre mobilen inntil - og vips er du oppå kjøre i løpet av kort tid. Ingen andre gjør dette bedre enn Apple.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer