Her sparer du tusener på de harde pakkene

Du sparer firesifret ved å handle i billigste butikk. Se DinSides rykende ferske pristest av eletronikkgaver.

Her sparer du tusener på de harde pakkene
Publisert
Sist oppdatert

Om du ikke har tid til å lete rundt etter hvor presangene er billigst, kan DinSide gi deg en aldri så liten hjelp på veien. Vi har nemlig pristestet drøyt 50 harde pakker i fire store varehus og fire tilhørende nettbutikker.

Når vi trekker fra varer som ikke finnes i alle utsalgssteder, og bare tar med sammenliknbare varer, er konklusjonen klar:

Elkjop.no og Lefdal.com er desidert billigst i vår pristest.

Deretter kommer Sibas nettbutikk og varehus. Nederst på listen finner vi Experts varehus, som må se seg grundig slått av konkurrentene. Expert er nemlig 15 prosent dyrere enn nettbutikken til Elkjøp - i denne pristesten. Men se listen - prisene varierer stort fra enkeltvare til enkeltvare.

STOR KÅRING:
Her er årets harde pakker

Dyr underholdning

Julen er høytid for film og spill. En rask kikk gjennom tilbudsavisene som fyller opp postkassene før jul, bekrefter at dette er et område elektronikkbutikkene satser stort på. Men hvor mye disse varene koster er svært varierende, og velger du dyreste butikk må du ut med hundrelapper mer enn nødvendig.

Elkjop.no billigst i ny pristest (Så mye dyrere er konkurrentene)
  
Elkjop.noBilligst
Lefdal.com+ 2 prosent
Siba.no+ 10 prosent
Siba varehus+ 11 prosent
Elkjøp varehus+ 11 prosent
Expert.no+ 13 prosent
Lefdal varehus+ 13 prosent
Expert varehus+ 15 prosent


Den populære filmen Istid 3 koster for eksempel 127 prosent mer i Lefdals varehus enn i Experts varehus. I stedet for å slippe unna med 79 kroner på Expert må du betale 179 kroner på Lefdal. De kritikerroste spillene Call of Duty: Modern Warfare 2 og Assassin's Creed II koster 50 prosent mer på varehusene til Elkjøp og Lefdal enn i Elkjøps nettbutikk.

Om du skal slå på stortromma, og kjøpe en helt ny spillkonsoll til jul, kan du ende opp med å betale 20-30 prosent mer enn du trenger ved å velge dyreste butikk. På spillutstyr som håndkontrollere og liknende kan du spare inntil 80 prosent på å handle i billigste butikk.

Se hvor mye du kan spare i pristabellen lenger ned i artikkelen.

Ny mobil til jul

Det kan være problematisk å gi mobiltelefoner i julegave, fordi det som regel er tilknyttet kostbare abonnementer til disse produktene. Riktignok er det mulig å kjøpe de aller fleste telefonene uten abonnement, men da må du være innstilt på å bla opp.

Denne telefonen er blitt kritikerrost av elektronikkbransjen. Du kan spare mer enn en tusenlapp ved å handle den i billigste butikk.
Denne telefonen er blitt kritikerrost av elektronikkbransjen. Du kan spare mer enn en tusenlapp ved å handle den i billigste butikk. Vis mer


Samtlige telefoner vi pristestet var billigst uten abonnement på nettbutikkene til Elkjøp og Lefdal. Experts varehus kommer dårligst ut, der fire av fem telefoner er dyrest.

Og det er ikke bare småpenger å spare. Kjøper du Sony Ericssons W995 på Lefdal.com i stedet for på varehuset til Expert, sparer du mer enn en tusenlapp.

Telefonen er forøvrig tippet å bli en av de store salgsvinnerne i årets julesalg.

De virkelig store prisforskjellene

De virkelig store pengene sparer du når du skal gå til innkjøp av dyrere produkter, som for eksempel en ny TV. Elektronikkbransjen har kåret Samsungs nye LED-TV-er til årets julegaver, og vi har pristestet de syltynne skjermene. Les også anmeldelsen av TV-ene her.

For kort tid tilbake testet vi den nye LED-TV-en fra Philips (46PFL9704), som vår TV-ekspert Øyvind Paulsen kalte den beste LED-TV-en hittil. TV-en fikk terningkast seks!

Bra er den, men billig er den ikke. Billigst var den hos Elkjøp sitt varehus, der den kostet i underkant av 22.000 kroner. Pluss på 4.000 kroner, og du får prisen på den samme TV-en i Lefdals varehus.

Her sparer du tusener på de harde pakkene


* Ekspertprisen inkl. Fifa 10 / Sibapris inkl. Ratchet og Clank A crack in time / Lefdal Storo inkl. Uncharted 2
** Inkludert Lego Batman/Pure
*** Inkl. Gran turismo på Lefdal og Elkjøp/ Inkl. fem spill på Expert Klingenberg/ingen spill inkludert på Siba
**** Siba har HP DM3-1075EO (som er en nyere modell)

Frakt kan komme i tillegg - men ikke nødvendigvis

Prisene i nettbutikkene inkluderer ikke frakt, av god grunn. Alle fire nettbutikkene i denne pristesten lar deg slippe fraktkostnader, dersom du henter den nettbestilte varen selv i butikk. De forskjellige kjedene har litt ulike rutiner på dette området, så sjekk med nettbutikken før kjøp.

Dessuten vil frakten i enkelte nettbutikker være gratis, dersom du bestiller over en viss sum. Både Siba og Lefdal lar deg få fri frakt dersom du kjøper varer for over 1.000 kroner. Elkjøp spanderer frakten på deg dersom du handler for 2.000 kroner eller mer. Elkjøp og Lefdal har i tillegg fri frakt på filmer og spill.

Her sparer du tusener på de harde pakkene


Endrer prisene før jul

Prisene i denne testen ble samlet inn tirsdag 8. desember og onsdag 9. desember. Det betyr at det ikke er sikkert du finner de samme prisene i dag. Elektronikkjedene endrer prisene kontinuerlig før jul, for å tilpasse seg prisbildet i markedet.

Likevel er testen relevant, fordi det sier noe om prisbildet. For eksempel er det ikke så veldig rart at nettbutikkene gjør det bedre enn varehusene i samme kjede. Det koster mer å drive et varehus, derfor vil naturlig nok prisene være noe høyere. Dessuten er det grunn til å tro at dette er en villet prisforskjell fra kjedenes side.

Om pristesten

Utvalget av varer er plukket ut på forhånd, og baserer seg på testvinnere her på DinSide, anbefalinger fra elektronikkbransjen, samt på produkter det blir solgt mye av her til lands. Vi har valgt å legge hovedtrykket på spill og film, som det blir solgt svært mange av i tiden før jul.

Butikkpersonalet i samtlige butikker er blitt informert om at vi har foretatt pristesten, og har vært behjelpelige med å finne priser når det har vært nødvendig. Vi har også gitt de forskjellige kjedene mulighet til å kikke gjennom prisene vi har hentet inn.

Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil, feilprising, endrede priser. Siden prisene er hentet inn i varehus i osloområdet, kan det hende de ikke samsvarer med prisene i ditt område. De forskjellige kjedene konkurrerer også på lokalt plan, så derfor må vi ta forbehold om eventuelle lokale prisforskjeller.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer