Hercules 3D Prophet II 64 MB

Det er greit nok at GeForce 2 er den kraftigste grafikkbrikken akkurat nå, men hva skjer når du kobler den sammen med 64 MB DDR-minne? Det har vi funnet ut.

Publisert

64 MB RAM på et grafikkort er ikke noe nytt. Kort basert på den forrige prosessoren fra NVIDIA, GeForce, kom også i 64 MB-utgaver, i tillegg til at både ATI og 3dfx har kommet med 64 MB-kort. De to siste (Rage Fury MAXX og Voodoo 5 5500) har imidlertid to prosessorer med 32 MB minne hver og er ikke en ekte 64 MB-løsning.

Hva trenger man egentlig så mye minne til? Teksturer, først og fremst. 64 MB minne gjør at grafikkortet slipper å benytte seg av AGP-bussen for å lagre teksturer, og bruker kun lokalminne til dette formålet. Ved å sende data gjennom AGP blir båndbredden begrenset, mens så lenge alle teksturene holdes innenfor grafikkortets minne går kommunikasjonen mye raskere. Resultater er at det er mulig å spille i høyere oppløsninger og med større fargedybde enn før.

GeForce 2-brikken fra NVIDIA er som nevnt den mest avanserte på markedet akkurat nå. Vi har tidligere testet kort fra Hercules (Prophet II med 32 MB minne) og Creative (også med 32 MB minne). Nå har altså Hercules kommet med enda et GeForce 2-kort som har dobbelt så mye RAM.

Selve kortet bygger på det samme designkonseptet som 32 MB-utgaven, med lekker blåfarge på hele produktet. Det har både TV- og digital DVI-utgang, og kjøleribber på RAM-brikkene. Ellers får du en CD med drivere og PowerDVD-programvare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer