Hercules Dynamite TNT2

Vi har hørt at dette grafikkortet skal være det raskeste på markedet akkurat nå, og har sett fram til å teste det. Det viser seg at ryktene stemte – vil du ha det råeste det går an å få tak i, kjøp Dynamite TNT2 Ultra fra Hercules!

Publisert

Vi fikk bulk-utgaven av kortet til test, hvilket betyr er innholdet ikke er helt representativt for det du får kjøpt hos en forhandler. Vår pakke inneholdt selve kortet og en CD med drivere, og en del tilleggsprogramvare. Men den pakken som selges gjennom forhandlere vil heller ikke inneholder særlig mer enn dette.

Kortet har TV-utgang (S-video) og en stillegående vifte som holder prosessoren relativt kjølig. Etter å ha installert maskinvaren lastet vi ned de ferskeste driverne fra hjemmesiden til Hercules (datert 28 juni). Installasjonen er enkel og uproblematisk, og programvaren som følger med driverne er ganske imponerende. Du får detaljerte justeringsmuligheter for 3D, fargebalanse, klokkehastighet, TV-utgang og mange andre innstillinger. Kortet er i utgangspunktet klokket høyere enn noen andre TNT2-kort med 175 MHz på prosessoren og 200 MHz på minnet, i motsetning til det vanlige 150/183-oppsettet. Dette betyr enkelt og greit at kortet er raskere enn alle andre. Det er også meget enkelt å overklokke til enda høyere frekvenser.

Best på spill

Som sagt er Dynamite TNT2 raskere enn både TNT2-kort fra andre leverandører og konkurrenter som 3dfx Voodoo 3. Vi lot være å overklokke kortet mens vi kjørte våre vanlige tester, for å gjenspeile den ”normale” ytelsen til kortet. Resultatene vi fikk ligger noe over dem vi fikk ut av Creative TNT2-kortet. Forskjellen er ikke dramatisk, det er tross alt snakk om den samme brikken med noe høyere klokkefrekvens. Likevel er det klart at alle konkurrentene blir slått både når det gjelder OpenGL- og Direct3D-baserte spill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.