Hercules følger opp medTerminator 2x/i

Med den nye grafikkprosessoren til Intel plasserer Hercules seg høyt oppe på skalaen av kraftige grafikkort. Kortet benytter seg av den nye AGP 2x-standarden og har mulighet for direkte oppkobling mot MPEG II-dekodere.

Foto: hercules
Foto: hercules Vis mer
Publisert

Dette kortet er et av de første på markedet som bruker den nye AGP x2-standarden som i teorien skal gi dobbelt så stor ytelse som vanlig AGP. I tillegg har Hercules valgt å bruke Intels grafikkprosessor, 740, som i følge Intel er optimalisert for Pentium II PCer.

Terminator 2x/i vil bli levert med 8 MB SDRAM og klarer en oppløsning på 1600 x 1200 piksler i 85 Hz. Hastigheten på kortets RAMDAC opplyses ikke. Kortet har både 2D- og 3D-funksjonalitet integrert. I tillegg leveres kortet med en egen port som kan kobles direkte opp mot MPEG II-dekodere. Microtronica, en av importørene til Norge, opplyser at kortet vil koste ca. 1100 kroner eks. mva til sluttbruker.

Kortet vil være rimelig godt egnet til profesjonelle brukere i tillegg til at det skal være et raskt spillkort. Men med det direkte grensesnittet mot MPEG II vil kortet være interessant for de som ønsker seg en DVD-spiller.

Passer godt Pentium II

Ved å bruke Intel740 har Hercules gjort Terminator 2x/i til et egnet kort for Pentium II-brukere. Grafikkprosessoren benytter seg til dels av Pentium II-prosessorens egenskaper og vil derfor gi høyere ytelse med en raskere prosessor på hovedkortet. Dette gir en meget god skalerbarhet, og man vil kunne oppgradere grafikkortet i PCen ved å kjøpe ny prosessor til hovedkortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer